Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ..

Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι πλέον φανερό ότι... απαλλάσσεται λόγω βλακείας.
Ήταν παροιμιώδης η ανικανότητά της να κυβερνήσει αλλά και να ελέγξει το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν από δικούς της και μη.

Η σημερινή κυβέρνηση πως θα χαρακτηριστεί στο μέλλον;
Γιατί άλλο η ανικανότητα, άλλο η προδοσία!

Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με απίστευτο λαϊκισμό του στυλ “λεφτά υπάρχουν”, “αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό”, “3 όχι στο ασφαλιστικό”, κλπ, κλπ, κλπ.

Βέβαια ήξερε πολύ καλά ότι τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν αλλά είπε, ως συνήθως, στον κόσμο αυτό που ήθελε να ακούσει.

Τι έκανε τελικά;

  • Ο νόμος περί ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες μακροχρόνια θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον Ελληνισμό.

  • Οι δήμαρχοι σφάζονται στην ποδιά του “Καλλικράτη” χωρίς κανένας να κάνει λόγο για τις αρμοδιότητες που δίνονται στους περιφερειάρχες.   Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον οι νέοι αυτοί μικροί κυβερνήτες θα     μπορέσουν να κρατήσουν την Ελλάδα ενωμένη (βλέπε Θράκη, Κρήτη     κλπ).

  • Ο αγωγός Βάρνα-Αλεξανδρούπολη, ίσως το μοναδικό καλό για τον τόπο που έγινε επί Καραμανλή, ακυρώθηκε και έτσι ξαναγυρίσαμε πανηγυρικά στην ενεργειακή εξάρτηση από ΗΠΑ-Τουρκία.

  • Η διακυβέρνηση της χώρας παραδόθηκε άνευ όρων (από μέρους μας!) στην τρόικα και η αξιοπρέπεια του Έλληνα με μία απλή κίνηση βρέθηκε στα τάρταρα. Με το ίδιο σκεπτικό στα τάρταρα βρέθηκε και όλος ο πολιτικός κόσμος έτσι ώστε να αισθανθούμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα μεγάλα ατομικά μας προβλήματα και να μην αντιδράσουμε σε τίποτα από όσα  συμβαίνουν.

  • Τώρα μας έρχεται και η “Μακεδονία του Βαρδάρη”.  Αλήθεια οι κάτοικοι αυτές της χώρας πως θα λέγονται;  Βαρδαριώτες ή ...Μακεδόνες; Η γλώσσα τους πως θα ονομάζεται; Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μας ετοιμάζεται να υπογράψει αυτό που οι ΗΠΑ (και άλλοι) ήθελαν εξ αρχής χωρίς να καταφέρουμε τίποτα είκοσι χρόνια τώρα. Πάει και η Μακεδονία..

Μετά από όλα αυτά θα έλεγε κανείς ότι κλείνει ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έχοντας φέρει εις πέρας όλα όσα έπρεπε να γίνουν βάσει σχεδίου.

Για την Κύπρο δεν χρειάζεται πλέον να κάνει κάτι μια και ο Παπαδόπουλος πέθανε και απέκτησαν τον δικό τους Παπανδρέου (βλέπε Χριστόφια) για να τους “λύσει” τα προβλήματά τους βάσει του εκεί σχεδίου.

Το μόνο που έμεινε να λυθεί όσο πιο ανθελληνικά γίνεται είναι το “πρόβλημα” της Θράκης όπου η εφαρμογή του “Καλλικράτη” ίσως δεν είναι αρκετή και πιθανών θα δούμε κάτι παραπάνω να γίνεται εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο κύκλος κλείνει.
Τα γραμμάτια ξεχρεώνονται και δεν νομίζω να αντέξει πολύ ακόμα.
Ήδη ο ΓΑΠ άρχισε να πετάει σπόντες για εκλογές  οπότε μάλλον ξέρει τι κάνει και τι να περιμένει.


Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον θα δείξει πως θα χαρακτηριστεί αυτή η κυβέρνηση.

Δυστυχώς παίρνουμε ήδη μία πρώτη γεύση με βάση την απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: