Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Επιστολή Γηγενών Μακεδόνων στον ΟΗΕ

Κοινό των Μακεδόνων
Δίκτυο Επικοινωνίας και Συνεργασίας των Απανταχού Μακεδόνων
Εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες
προφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά μας και σεβόμενοι την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά


Δηλώνουμε ότι
1) Ως γηγενείς κάτοικοι του γεωγραφικού χώρου μεταξύ της λίμνης Αχρίδος και του ποταμού Νέστου, του όρους Όρβηλος και του όρους Όλυμπος, Έλληνες λόγω όμαιμου, ομόθρησκου και ομότροπου, αυτοπροσδιοριστήκαμε ως Μακεδόνες εδώ και 3000 χρόνια και ονομάσαμε Μακεδονία την περιοχή που κατοικούμε. Από τότε μέχρι σήμερα, διατηρώντας την ιδιαίτερη Μακεδονική μας ταυτότητα, συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις φάσεις της Ελληνικής ιστορίας.

2) Ως γηγενείς Μακεδόνες, με βάση την ελεύθερη βούλησή μας και την διακήρυξη των δικαιωμάτων των γηγενών πληθυσμών του ΟΗΕ (άρθρα 3, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 19, 26, 33, 42), η καταγωγή μας και η εθνικότητά μας είναι η Ελληνική.

3) Δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε τα προγονικά μας ονόματα “Μακεδόνας” και “Μακεδονία” και την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική μας ταυτότητα, στον Αλβανικό και Σλαβικό πληθυσμό της ΠΓΔΜ για να εξυπηρετήσουμε τα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα ξένων δυνάμεων στα Βαλκάνια.

4) Δεν νομιμοποιούμε κανέναν Έλληνα πολιτικό να παραχωρήσει τα ονόματά μας “Μακεδόνας” και “Μακεδονία”, αποδεχόμενος σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης “Μακεδονία” στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ. Οι Έλληνες πολιτικοί δεσμεύονται από την απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της 13-4-1992, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, να μην περιλαμβάνεται το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγά του, στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ. Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει ή με ανάλογη σύσκεψη των σημερινών πολιτικών αρχηγών ή με Δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού το οποίο είναι και η Δημοκρατικότερη λύση.


Ζητούμε
1) Να σεβαστείτε τον αυτοπροσδιορισμό μας ως Μακεδόνων εδώ και 3000 χρόνια και την Μακεδονική ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά μας μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού.

2) Να προστατέψετε τα ανθρώπινα δικαιώματά μας ως γηγενούς πληθυσμού Μακεδόνων Ελλήνων, που κατοικούν ανέκαθεν στο μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος την Μακεδονία και στις νότιες περιοχές της ΠΓΔΜ, από την αλυτρωτική κρατική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ, η οποία οικειοποιείται το όνομά μας και την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά για να αποσπάσει εδάφη μας.

3) Να μην επιτρέψετε την μετατροπή του γεωγραφικά προσδιοριστικού όρου “Μακεδόνας” σε εθνολογικό προσδιορισμό των Σλάβων της ΠΓΔΜ. Ομιλούν σλαβικά, γράφουν σλαβικά, κατοικούν στην Νοτιοσλαβία ή Γιουγκοσλαβία ή Βαρδαρία στα κεντρικά βαλκάνια και ονομάζονται Νοτιοσλάβοι ή Βαρδαρινοί. Η περιοχή των Σκοπίων ποτέ δεν κατοικήθηκε από Μακεδόνες και ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία πριν την αυθαίρετη και ανιστόρητη ονομασία της το 1944.

4) Να μην πιέζετε τους Έλληνες πολιτικούς να αποδεχτούν τον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία του πολυεθνικού Κεντροβαλκανικού αυτού κράτους, μέσω των ιστορικά απαράδεκτων και προσβλητικών για εμάς προτάσεων, του εκάστοτε ειδικού διαμεσολαβητού σας.

 
Προσκαλούμε
   Τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον ειδικό διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, τους προϊσταμένους των αρμοδίων υπηρεσιών ή οποιονδήποτε άλλον εκπρόσωπό σας, όπως αυτούς που κατά καιρούς επισκέπτονται την περιοχή μας, να τον φιλοξενήσουμε και να τον ξεναγήσουμε:

• Στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Αιγών (Πρώτης πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου),

• Στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πέλλας (Δεύτερης και τελευταίας πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου),

• Στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου (Ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων στους πρόποδες του όρους Όλυμπος, κατοικία των δώδεκα Θεών των αρχαίων Ελλήνων),

• Στον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής Κοζάνης στην Άνω Μακεδονία (Κοιτίδα των Μακεδόνων),

• Στους Μακεδονικούς τάφους των Νομών Ημαθίας και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας,

• Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης,

για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι αρχαίοι και οι σημερινοί πραγματικοί Μακεδόνες.
ΠΗΓΗ  ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: