Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Με μια λέξη, ελπίδα, με δυο λέξεις: Στρατηγική Ελπίδας...

Με αυτές τις κουβέντες έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ στη σημερινή τελευταία ημέρα των εργασιών του 8ου Συνέδριου. Από δω και πέρα η ΝΔ βγαίνει από το καβούκι της, πηγαίνει να ακούσει τον κόσμο, να του αναλύσει τα πολιτικά της επιχειρήματα.

Ο κόσμος θα ζητήσει να φύγει το ΠΑΣΟΚ πριν η ΝΔ ζητήσει εκλογές. Γιατί «δεν κυβερνούσε η ΝΔ την Ισπανία ούτε την Αγγλία, που επίσης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ελλειμμάτων». Αλλά εκεί οι κυβερνήσεις ήταν πιο υπεύθυνες και λιγότερο καιροσκοπικές.

Το κεντρικό σύνθημα με το οποίο θα κατέβει η ΝΔ στις εκλογές είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη έξοδος της χώρας από την επιτήρηση, αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη γιατί «η σπατάλη δεν βρίσκεται στις συντάξεις των 700 ευρώ».

Η πολιτική δεν είναι ανούσιες κουβέντες στα κανάλια, πλατιά χαμόγελα, συμμαχίες φεουδαρχών, Θέλει ρεαλισμό αλλά και τόλμη, όχι μόνο «σίγουρες» πολιτικές.

Προανήγγειλε την κατάργηση του «πανεπιστημιακού ασύλου» αλλά και του μεταναστευτικού νόμου, εις τρόπον ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση.

Ο κόσμος ήταν πολύς και δεν ήταν λίγες οι φορές που την ομιλία του Προέδρου της Δ διέκοπταν παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Οι χιλιάδες που κατέκλυσαν το κλειστό έφυγαν με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να πάρει πίσω τα κλειδιά που με τόση ευκολία, παρέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στους μηχανισμούς στήριξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς οικοδομεί μεθοδικά την παράταξη αλλά και το κόμμα που θα  πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Που θα κυβερνήσει χωρίς μισαλλοδοξία, υπερβολές, φανατισμούς, με ρεαλισμό και φαντασία, με λύση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και την υπέρβαση από αυτά, με φροντίδα για τους κοινωνικά ασθενέστερους αλλά και ευκαιρίες για τα δυναμικά μεσαία στρώματα, με δυναμική και στιβαρή εξωτερική πολιτική, αλλά εντός του πλαισίου των συμμαχιών που η χώρα έχει συνάψει.

Με γνώση του ιστορικού καθήκοντος αλλά και  των μεγάλων δυνατοτήτων της «ξεχασμένης Ελλάδας», που χρόνια κοιτούσε τα τρωκτικά να τρώνε τις σάρκες της, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα επιδοθεί στην μικροπολιτική που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Θα επιμείνει στα μεγάλα, θα αφουγκρασθεί τους πολίτες, θα επιλέξει τα πρόσωπα και τις επιμέρους πολιτικές (το περίφημο μείγμα) για να είναι έτοιμος  τη στιγμή που ο λαός θα τον φέρει στη πρωθυπουργία

Με τρεις λέξεις: Αντώνη τώρα μπορούμε

ΠΗΓΗ : ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: