Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ... ΑΝΗΣΥΧΩ!...

Παρακολουθώ εδώ και μέρες το "θέατρο του παραλόγου" και... ανησυχώ!

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκαν αυτοί που τις χαρακτηρίζουν "πολιτική δίωξη", αυτοί που τις θεωρούν "καθυστερημένες", αυτοί που τις "πιστώνουν" στην δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση, αυτοί που τις θεωρούν αντισυνταγματικές και παράνομες, κλπ, κλπ, κλπ.
Απ' όλα έχει ο μπαξές!

Το χειρότερο είναι ότι είναι αρκετοί οι νομικοί/συνταγματολόγοι/καθηγητές οι οποίοι έχουν γίνει "τηλεοπτικοί μαϊντανοί" χωρίς νόημα.
Δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε καν για το τι θεωρείται βία ή για το τι προβλέπουν το σύνταγμα και οι νόμοι σε μία τέτοια περίπτωση.
Ο απόλυτος αυτο-εξευτελισμός μέσω συνταγματικών "ερμηνειών"!

Εκτός όλων αυτών, έχουμε κι έναν καταιγισμό "ειδησιογραφικών" εκπομπών καθαρά μονοθεματικές και κανονικά "τηλε-δικαστήρια".
Δεν είμαι νομικός και δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσον είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση του κατηγορητηρίου και στοιχείων της έρευνας , αλλά μετά από 3 ημέρες και έχοντας μιλήσει με αρκετούς φίλους και γνωστούς, η υπερ-δοσολογία των "ειδήσεων" για την Χρυσή Αυγή μάλλον θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζουν.
Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει πόσο αντιδραστικός λαός είμαστε...

Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια στην χώρα,  είναι σχετικά εύκολος και ο αντίλογος σε όσα "τονίζουν" οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζοντας τα ως "αποκαλυπτικά".
Καταγγέλλουν πχ "κατήχηση/στρατολόγηση" στα σχολεία την στιγμή που όλοι ξέρουν -και οι παλιοί θυμούνται- πως και πότε μπήκε η πολιτική στα σχολεία!
Καταγγέλλουν "αποκαλυπτικούς διαλόγους" Χρυσαυγιτών όπου μιλούν υποτιμητικά για τον δολοφονημένο Φύσσα την στιγμή που όλοι θυμούνται το περίφημο σχόλιο "παιδιά, αν διαβάζει κάποιος άνεργος, η Marfin ψάχνει για τρεις υπαλλήλους" ή εκείνο που χαρακτήριζε μ@@@ τον ταξιτζή στην Πάρο σχολιάζοντας "καλά να πάθει που πήγε να σώσει τα λεφτά των τραπεζιτών"!

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και διάφορα "πολιτικά όρνια" που τσακώνονται πάνω από ένα ημιθανές πτώμα στήνοντας τηλεοπτικούς διαγωνισμούς για το ποιος είναι περισσότερο αντιφασίστας ή περισσότερο αντιμνημονιακός, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (τους οποίους όμως στολίζουν και με διάφορα "κοσμητικά" επίθετα)!

Προσωπικά, όλα αυτά μου προκαλούν απεριόριστη αηδία!

Θα ήθελα να μπορώ να πω ότι ζω σε μία λογική και ευνομούμενη πολιτεία όπου το κράτος λειτουργεί σωστά, αντιμετωπίζει ως ίσους όλους τους πολίτες του και το κάθε έγκλημα με την ίδια αυστηρότητα, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη εξουσία και λειτουργεί αμερόληπτα, κλπ.

Ελπίζω η ιστορία της Χρυσής Αυγής να είναι η απαρχή για μία τέτοια πολιτεία, αλλά... ανησυχώ!

Ανησυχώ με όσα αναφέρουν ως "κατηγορίες" οι δημοσιογράφοι...
Ελπίζω η δικαιοσύνη να έχει πολύ περισσότερα στοιχεία στα χέρια της τα οποία ακολουθούν την ορθή νομική οδό και δεν έχουν γίνει feuilles volantes στα δημοσιογραφικά γραφεία, είναι πολύ πιο σοβαρά από όσα ακούγονται και θα αποτρέψουν την ηρωοποίηση των στελεχών της Χρυσής Αυγής!

Ανησυχώ μήπως όλα αυτά μας οδηγήσουν, ως κοινωνία, στο άλλο άκρο και να "ποινικοποιηθεί" η Ελληνική σημαία, η αγάπη για την πατρίδα, η αγανάκτηση για το μέγεθος της λαθρομετανάστευσης...  ακόμα και η metal rock μουσική την οποία ακούω κι εγώ!

Ανησυχώ για τις αιτίες που κάποιοι εφευρίσκουν για να δικαιολογήσουν την άνοδο ενός τόσο γελοίου κόμματος.
Όχι φταίει το μνημόνιο, η ανεργία, η φτωχοποίηση των Ελλήνων...
Όχι φταίει η τρόικα και οι "προδότες" Έλληνες πολιτικοί που είναι "ξεπουλημένοι", "Τσολάκογλου", "πιόνια των ξένων συμφερόντων", κλπ.
Κανένας δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα τέτοια κόμματα -εντός και εκτός βουλής- τα οποία όμως δεν έχουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Η μόνη της διαφορά λοιπόν, η οποία φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη των ποσοστών της, είναι οι απόψεις της για την λαθρομετανάστευση.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, πρόκειται για πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί σοβαρά από καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα!
Και βέβαια δεν εννοώ ότι 500.000 Έλληνες πολίτες θέλουν να δέρνονται ή να σκοτώνονται οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας.
Ένα μήνυμα προσπάθησαν να στείλουν οι ψηφοφόροι προς τις κυβερνήσεις μας και τους πολιτικούς αλλά πολύ φοβάμαι ότι κανένας δεν το κατάλαβε...

Ανησυχώ όταν αυτο-χαρακτηρίζονται "συνταγματικό τόξο" κόμματα τα οποία αρνούνται να δεχθούν εισαγγελικό οικονομικό έλεγχο στα γραφεία τους ή κόμματα που δεν καταδικάζουν απερίφραστα κάθε χρήση βίας.
Ενοχλούν και χρησιμοποιούνται από κάποιους ώστε να φανούν "αγωνιστές"  οι Χρυσαυγίτες!

Ανησυχώ γιατί η Χρυσή Αυγή πάτησε σε υπαρκτά προβλήματα (ή αν θέλετε, τα εκμεταλλεύτηκε) τα οποία δεν λύνονται με την διάλυσή της.
Η διάλυσή της απλά θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο για οποιονδήποτε επόμενο με οποιονδήποτε στόχο θελήσει να εκμεταλλευτεί τα ίδια αυτά υπαρκτά προβλήματα που αρνούνται μερικοί να δουν κατάματα αλλά με ευκολία τα χαρακτηρίζουν "Χρυσαυγίτικη πολιτική".

Ανησυχώ ακόμα και με την χθεσινή (ατυχέστατη θεωρώ) δήλωση του πρωθυπουργού όπου είπε ότι "δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα".
Λυπάμαι αλλά ως πολίτης έχω κάθε δικαίωμα να μισώ, να πιστεύω ότι θέλω και να είμαι ότι θέλω.
Αυτό που δεν έχω δικαίωμα είναι να μην σέβομαι και να μην υπακούω στους νόμους του κράτους, αλλά μέχρι νεοτέρας μπορώ να έχω ότι "πιστεύω" θέλω!
Και αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!!!
 
Με λίγα λόγια...

Είναι ώρα να σοβαρευτούμε!

Να αφήσουμε την δικαιοσύνη ανεμπόδιστη και ανεπηρέαστη να κάνει την δουλεία της και να περιμένουμε το αποτέλεσμά της!

Να σταματήσουν -επιτέλους- όλοι οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή!

Να ξαναβρούμε την χαμένη μας...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: