Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ... (12/07/13)

-  Και εκεί που είχαν ενθουσιαστεί, κυβέρνηση και ξενοδόχοι, για τα επεισόδια στην Τουρκία του Ερντογάν και στην Αίγυπτο του Μόρσι... στην Ελλάδα αποκτήσαμε “Μπαλασόπουλο”!
Όπως κάθε καλός συνδικαλιστής, έτσι και αυτός, μας απειλεί εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου ότι θα γεμίσουν σκουπίδια οι δρόμοι!
Γιατί όχι;
Έτσι έμαθαν χρόνια τώρα...
Ο ένας κατεβάζει διακόπτες, ο άλλος σταματάει την κυκλοφορία και τα ΜΜΜ, ο τρίτος αφήνει τα σκουπίδια στους δρόμους και τα πεζοδρόμια...  σε εκβιασμό να βρισκόμαστε!
Βέβαια, μέσα στον παραλογισμό των ημερών, εμφανίστηκαν και δήμαρχοι με “αρχ....” (δεν το λέω εγώ... ο δήμαρχος Λέσβου το είπε!) που παραιτούνται γιατί το απάνθρωπο κράτος τους χαλάει την εκλογική πελατεία και μάλιστα εν όψει δημοτικών εκλογών το 2014!
Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί το κράτος θα απορροφήσει τις αρμοδιότητες(;) και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας;
Δηλαδή, εάν απλώς έπαιρνε τις αρμοδιότητες και απέλυε τους δημοτικούς αστυνομικούς, τι παραπάνω θα έκαναν; Θα έκαιγαν την Ελλάδα;
Αλλά ξέχασα... απολύονται οι σχολικοί φύλακες.
Το κατεξοχήν ρουσφέτι των δημάρχων καθότι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα προσόντα για να κάνεις μία δουλειά που στο εξωτερικό είτε γίνεται από εθελοντές γονείς είτε πληρώνεται από τα κονδύλια των ίδιων των σχολείων.
Με λίγα λόγια, δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι, πήραν τ' άρματα... τα αυτοκίνητα και τις μηχανές των δήμων δηλαδή, που να πληρώσει άλλος τα καύσιμα...  και άρχισαν τις βόλτες!


-  Επειδή όπως φαίνεται η λέξη “ιεράρχηση” είναι παντελώς άγνωστη στην χώρα μας, κάποιοι πήραν τ' άρματα και για τις απολύσεις “καθηγητών” κάποιων ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια.
Δεν θα σχολιάσω το λόγο για τον οποίο ένα κράτος θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των κομμωτών του...
Αλλά πραγματικά αναρωτήθηκα τι κάνουν αυτά τα παιδιά μετά το σχολείο...
Βρίσκουν δουλειά πάνω στο αντικείμενό τους στην ελεύθερη αγορά;
Δηλαδή κάποιος που χρειάζεται μία νοσοκόμα δεν θα πάρει αυτήν που έχει πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής αλλά θα πάρει μία “νοσοκόμα” εκπαιδευμένη σε επαγγελματικό λύκειο;  Η απάντηση είναι προφανής.
Αλλά και αν αυτή η “νοσοκόμα” θέλει να μπει στο ΤΕΙ νοσηλευτικής, γιατί πρέπει το κράτος να την εκπαιδεύει ήδη από το λύκειο; 
“Ιεράρχηση” λέγεται αυτή η κίνηση του υπουργείου.
Όταν δεν υπάρχουν δάσκαλοι ή φιλόλογοι, μαθηματικοί, κλπ σε όλα τα σχολεία της χώρας και τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα, είναι επιεικώς παράλογο να υπάρχουν αντιδράσεις για ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων όπως κομμωτές ή νοσοκόμες!


-  Και επειδή βαρέθηκα να ασχολούμαι με την παράνοια... ας ασχοληθώ και με την αχαριστία!
Η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ, για τους προηγούμενους ηγέτες του αλλά και για τον Βενιζέλο (ναι! παρά την συγκυβέρνηση!), είναι γνωστή, αλλά...
Ε, όχι ρε παλληκάρια  να φυγαδεύεται ο Βενιζέλος στην Κρήτη!
Κάποιοι ανιστόρητοι, ανεγκέφαλοι, ηλίθιοι συντοπίτες μου έφτασαν σε σημείο να μιλούν για “ανεξάρτητη” Κρήτη γιατί κόπηκε το φαγοπότι που είχαν συνηθίσει από την δεκαετία του '80 μέχρι πρόσφατα.
Δεν φάγατε αρκετά;...  Τόσες επιδοτήσεις, τόσα ΜΟΠ, τόσα αναπτυξιακά...  και τώρα προπηλακίζετε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι η επιτομή της αχαριστίας!
Έλεος!
Αλλά βέβαια ακολουθείτε κι εσείς το ρεύμα της εποχής και από “πράσινο νησί” τώρα γίναμε ροζ...
Προσωπικά πάντως το πράσινο μου αρέσει περισσότερο.
Το ροζουλί μου κάνει πολύ κοριτσίστικο για ένα τόσο ηρωικό νησί!


Μετά από όλα αυτά... και πολλά άλλα... μάλλον δεν ενδιαφέρεται κανείς πια για την ...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: