Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ... (04/07/13)

Είμαστε ωραίος λαός...

Όλοι έχουμε καταλάβει πλέον, πως εδώ και χρόνια ζούσαμε -ως κράτος- πάνω από τις δυνάμεις μας.

Αυτό που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι, με ποια λογική κάποιοι επιμένουν να ζητούν να μην αλλάξει τίποτα!

Να μην απολυθεί κανένας από το δημόσιο...
να μην κλείσει κανένας σπάταλος φορέας ή οργανισμός...
να μην σταματήσει η χρηματοδότηση των ΜΚΟ...
να συνεχίσει αμείωτος ο “κοινωνικός τουρισμός”...
να... να... να... και κυρίως...
να μην αυξάνονται οι φόροι!

Πως θα γίνουν όλα αυτά δεν το εξηγεί κανείς!

Οι λαϊκιστές, μιλούν αόριστα για πάταξη της φοροδιαφυγής ανεβάζοντάς την σε τρελά ποσά χωρίς να μπορούν να τα αιτιολογήσουν.
Όταν όμως τους ρωτάς “και πως γινόταν την δεκαετία του '70 όταν κανένας δεν έκοβε αποδείξεις (πλην του Μινιόν και του Λαμπρόπουλου!) να είχαμε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση;” τότε το επιχείρημα καταρρέει.

Οι αριστεροί μιλούν για μείωση των εξοπλισμών και αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων.
Για τους εξοπλισμούς δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Η ερώτηση είναι απλή... ποιους εξοπλισμούς;...  πάνε αυτοί πια... είναι πια κάτω από 1% του ΑΕΠ... και ο Θεός βοηθός!
Η αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων είναι μία καραμέλα των τελευταίων ετών χωρίς όμως να προσδιορίζεται ούτε ποιος θεωρείται “πλούσιος” ούτε τι θα γίνει εάν, όλοι όσοι είναι πραγματικά πλούσιοι και έχουν την δυνατότητα, απλά φύγουν από την χώρα.

Οι “προοδευτικοί” φτάνουν σε σημείο να ζητούν κι άλλη μείωση των εξόδων για την άμυνα (πόση πια;... είναι ήδη κάτω από το 2% του ΑΕΠ!) και αύξηση των εξόδων για την παιδεία.
Αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε πια στην φάση “κόβω από την μία και δίνω στην άλλη” αλλά έχουμε περάσει στην εποχή που πρέπει μόνο να κόψουμε!

Και φυσικά ΟΛΟΙ μιλούν για (μονομερή;) κατάργηση του μνημονίου!

Γενικά, όλοι έχουμε άποψη για την οικονομική κατάσταση της χώρας και η διαφορά μας έγκειται στο πόσο λογικά είναι τα επιχειρήματα του καθένα από εμάς.

Άλλοι χαρακτηρίζονται γραφικοί, άλλοι προοδευτικοί, άλλοι φασίστες και νεοφιλελεύθεροι, άλλοι λαϊκιστές και δημαγωγοί...  σε δουλειά να βρισκόμαστε και ταμπέλες να βάζουμε.

Λύσεις όμως, λογικές, εφαρμόσιμες και προσγειωμένες, που θα μας βγάλουν από το μνημόνιο, έχει κανείς;...

Έχει κανείς...

απλή κοινή λογική;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: