Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νόμος είναι το δίκιο του αγρότη...

Γράφει ο Νεκτάριος Β. Νώτης

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές τα τελευταία δεκαπέντε και πλέον χρόνια στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα:

Τρακτέρ παρατεταγμένα εκατέρωθεν των δύο λωρίδων κυκλοφορίας, άλλες φορές κάθετα, κόβοντας ακόμα και τη χώρα στα δύο...

Αγρότες συγκεντρωμένοι, έχοντας ανάψει φωτιές στους κάδους για να ζεσταθούν και δηλώνοντας πως δεν θα κάνουν πίσω...

Ο γνωστός – ήμουνα νιος και γέρασα – αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, χωρίς πλέον τον – αποθανόντα – σύντροφό του, στρατηγό Γιάννη Πατάκη, να πρωταγωνιστεί μπροστά στις κάμερες με τις γνωστές δηλώσεις...

Οι αστυνομικοί, με κλούβες και διμοιρίες, απέναντι στους αγρότες, να είναι ετοιμοπόλεμοι για κάθε ενδεχόμενο...

Γιατί όλα αυτά ;

Κάποτε, για το “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”.

Άλλοτε, για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, τις περισσότερες από τις οποίες περίμεναν να εισπράξουν για να τις κάνουν Cayenne και λουλούδια στα τοπικά μπουζούκια.

Τώρα, γιατί – πολύ απλά – δεν θέλουν να φορολογούνται όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι και να υπαχθούν σε καθεστώς Φ.Π.Α. !

Ναι, καλά διαβάσατε !

Επιμένουν ότι πρέπει να φορολογούνται εξωλογιστικά, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, συντηρώντας με αυτό τον τρόπο ένα εκτεταμένο κύκλωμα φοροδιαφυγής, αφού οι επιτήδειοι εκδίδουν παραστατικά, χρήση των οποίων έκαναν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στη διανομή και πώληση των προϊόντων τους.

Και, φανταστείτε, ότι η κυβέρνηση, για να μη στεναχωρήσει την κομματική της πελατεία, ψήφισε νόμο, που τους δίνει και χρονικό περιθώριο ενός έτους για να αρχίσουν να φορολογούνται τα εισοδήματά τους όπως των υπολοίπων (δεν τολμώ να σκεφτώ πως η διάταξη τίθεται σε ισχύ για τα εισοδήματα του 2014 – δηλαδή για τις φορολογικές δηλώσεις του 2015 -, ώστε να περάσουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, την άνοιξη του 2014...).

Αλλά, είπαμε.

Στην Ελλάδα ζούμε.
Στη χώρα, όπου – μεταξύ πολλών άλλων στρεβλώσεων -, εξακολουθεί να ισχύει ότι...

...νόμος είναι το δίκιο του αγρότη.

ΠΗΓΗ  news.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Αλλά βέβαια ΚΑΙ οι αγρότες θεωρούν ότι είναι μοναδικοί (που δουλεύουν τόσο σκληρά, που χρειάζονται δάνεια από τις τράπεζες, που περιμένουν μήνες για να μαζέψουν την σοδειά τους, κλπ) και αναντικατάστατοι (γιατί τόσο σκληρή δουλειά δεν μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε)!
Ο καθένας για την πάρτη του στην Ελλάδα!
Το μόνο στο οποίο έχουν δίκιο οι αγρότες είναι η τιμή του πετρελαίου και αυτό όχι για να γίνει εξαίρεση για την πάρτη τους όπως απαιτούν αλλά γιατί ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν πρόβλημα με τις τιμές των καυσίμων οι οποίες πλήττουν ΟΛΟΥΣ τους κλάδους της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας!
Όλα τα υπόλοιπα είναι "επαναστατική γυμναστική".
Και μην ξεχνάμε ότι είναι από τις ομάδες που τόσα χρόνια "έφαγαν" καλά από την ΕΕ -ίσως καλύτερα και περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία- αλλά μόνο όσοι είχαν μυαλό και αξιοποίησαν πραγματικά όλα αυτά τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια τους πήγαν καλά.
Όλοι οι υπόλοιποι... στα μπλόκα!

1 σχόλιο:

stavrosv52 είπε...

Πες τα χρυσόστομε..