Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η ΑΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...

Πραγματικά πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο φοβερό μυαλό σκέφτηκε την περιβόητη ατάκα περί “πιστολιού στο τραπέζι”!
Την πρώτη φορά που την άκουσα από τον Παπακωνσταντίνου απλώς έβαλα τα γέλια. Σκέφτηκα ότι εντάσσεται στο “λέμε καμιά μ@@@ να περάσει η ώρα”. Δεν είναι δυνατόν υπουργός οικονομικών να παρομοιάζει έτσι το σχέδιο στήριξης της οικονομίας της δικής του χώρας!
Και όμως.
Όχι μόνο συνέχισε να το επαναλαμβάνει αλλά το κόλλησε και στον Παπανδρέου!
Έπεσα λοιπόν στην παγίδα και άρχισα να αναρωτιέμαι τι εννοούν.
 
Γιατί να φοβηθούν οι “αγορές” αν η Ελλάδα έχει ένα όπλο πάνω στο τραπέζι, το οποίο μάλιστα πανηγυρίζει επειδή τώρα είναι γεμάτο; Μήπως φοβούνται ότι αν μας πειράξουν θα το χρησιμοποιήσουμε για να τους πυροβολήσουμε;... Απέναντι στις “αγορές” το πολύ-πολύ να αποδειχθεί ότι είναι νεροπίστολο! Πρέπει να έχουν κάνει πολύ γέλιο με αυτήν την παρομοίωση.
 
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μάλλον θα το πήραν για πιστόλι Ρώσικης ρουλέτας. Πάνω στο τραπέζι το πιστόλι και γύρω-γύρω η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Ας παίζουν ρουλέτα μέχρι ένας-ένας να τα ...τινάξουν! Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να  σκέφτονται πχ οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι για το περιβόητο πιστόλι μας.
 
Όσο για τους Έλληνες...
Εμείς, ως Έλληνες, δεν συνηθίζουμε να παίζουμε Ρώσικη ρουλέτα. Αν κάποιος βάλει μόνος του ένα όπλο πάνω στο τραπέζι και μάλιστα γεμάτο το πάει για ...αυτοκτονία!
Εδώ που τα λέμε, στήριξη της οικονομίας μας με την συμμετοχή του ΔΝΤ μάλλον για αυτοκτονία μοιάζει οπότε εκεί μπορεί να ταιριάζει η παρομοίωση.
 
Όπως και να έχει το πράγμα πρόκειται για την ατυχέστερη, ηλιθιοδέστερη, πλέον ανεύθυνη και αυτοκαταστροφική παρομοίωση που ειπώθηκε ποτέ από κυβέρνηση και καλά θα κάνουν να την πάρουν πίσω άμεσα.
 
Μας έχουν που μας έχουν πάρει στο ψιλό με τα μπρος-πίσω και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας δεν χρειάζεται να τους αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν διαθέτουμε ούτε καν την στοιχειώδη... κοινή λογική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: