Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;...

Ο λόγος για την Γερμανία και την Μέρκελ.
Πραγματικά... τι κάνουν;
Η Μέρκελ εμφανίζεται ως “σιδηρά κυρία” της Ευρώπης και η Γερμανία ως ο βασικός πυλώνας της ΕΕ και της ΟΝΕ.
Προσωπικά δεν το δέχομαι.
Η Ευρώπη είναι μία νέα αυτοκρατορία. Η Σοβιετική αυτοκρατορία κατακερματίστηκε οπότε μένει μόνο η Αμερικανική η οποία και είναι πλέον η παλαιότερη και πιο οργανωμένη. Όταν λοιπόν βγήκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Σβαρτσενέγκερ, πέρυσι και δήλωσε ότι η πολιτεία πτώχευσε τι έγινε;
Τους είπαν να πάνε στο ΔΝΤ;
Τους είπαν να φύγουν από το $;
Τους είπαν ότι δεν είναι βασικός πυλώνας των ΗΠΑ;
Με λίγα λόγια, τους είπαν να πάνε να πνιγούν;
ΟΧΙ!
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι αναλυτές και τι συμβούλους έχει η Γερμανική κυβέρνηση που βλέπουν μόνο μέχρι την μύτη τους και τίποτα παραπέρα.
Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο επειδή η “σιδηρά κυρία” θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία εν όψει εκλογών! Ή μήπως θέλουν να βγουν από την ΟΝΕ και επειδή αυτό δεν προβλέπεται αποφάσισαν απλώς να την διαλύσουν!
 
Ιστορικά, κάθε ακριτική περιοχή αυτοκρατορίας (ρωμαϊκή, οθωμανική κλπ)  είχε κάποια πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων κατοίκων της με την υποχρέωση να φυλάει τα σύνορα της.
Από την στιγμή που δεν υπάρχει “ευρωπαϊκός στρατός” να ασχολείται με την φύλαξη των συνόρων της αυτοκρατορίας το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι εκπτώσεις στις τιμές αγοράς εξοπλισμού και μη υπολογισμός της δαπάνης στα οικονομικά αποτελέσματα των συνοριακών χωρών.
Αλλά δεν γίνεται!
 
Η Γερμανία ήταν αυτή που επέμενε στην έλευση του ΔΝΤ με την συμμετοχή του στο περίφημο “σχέδιο στήριξης”. Ήταν μία  τελείως αψυχολόγητη ενέργεια η οποία μας έστειλε γεωστρατηγικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό που χρόνια τώρα προσπαθούσαν να κάνουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έγινε επιτέλους με την βοήθεια της... Γερμανίας!
Οι ΗΠΑ, μέσω του ΔΝΤ, μπήκαν στην ΟΝΕ και έβαλαν χέρι στο ευρώ! Η μία αυτοκρατορία “μπήκε” στην άλλη αναίμακτα και μάλιστα στα σύνορά της. Σε μία περιοχή δηλαδή με ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία και η οποία θα έπρεπε να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.
Αλλά δεν φυλάσσεται!
 
Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ.
Αυτός που το σκέφτηκε πραγματικά δεν βλέπει... ούτε την μύτη του!
Εάν δοθεί το μήνυμα στις αγορές ότι η ΟΝΕ δεν στηρίζει τα μέλη της σε περίπτωση προβλήματος αλλά τα βγάζει από την αυτοκρατορία μέχρι να συνέλθουν τότε το ευρώ θα δείξει την “αξία” του ως ενωτικό νόμισμα και θα πάει στα τάρταρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πληγεί μόνο το προβληματικό κομμάτι, όσο μικρό και αν είναι, αλλά το σύνολο της αυτοκρατορίας και των κατοίκων της, άρα και των Γερμανών.
Αλλά δεν το έχουν καταλάβει!
 
Από την στιγμή που, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει τόσα χρόνια τώρα η πολιτική ένωση  της ΕΕ δεν έχει γίνει ακόμα ολοκληρωμένη αυτοκρατορία. Αν όμως ήθελε να δείξει ότι αυτός είναι ο στόχος το πιο λογικό είναι να λύνει τα προβλήματά της μόνη της. Χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν την δυνατότητα να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια έπρεπε να έχουν μπει μπροστά και με το αζημίωτο να έχουν βοηθήσει την Ελλάδα.
Πχ. Θα έχανε ο Γερμανός ή ο Γάλλος αν δανειζόταν ως κράτη και μετά δάνειζαν την Ελλάδα  με σαφώς υψηλότερο επιτόκιο αλλά μικρότερο από αυτό που βρίσκει η χώρα στην ελεύθερη αγορά; Αν μάλιστα έβαζαν ως όρους την αγορά από αυτούς όλων των εξοπλισμών από μέρους της Ελλάδας, επενδύσεις με επωφελείς όρους στην χώρα, αλλά και όρους για την βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας, θα έχαναν;
Αλλά δεν το έκαναν!
 
Είναι το τρίτο μεγάλο ολίσθημα της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την πολύ μεγάλη διεύρυνση των χωρών-μελών της ΕΕ κάνοντας και λίγο τα στραβά μάτια στις προϋποθέσεις ένταξης. Και τα δύο αυτά λάθη, με πρωτεργάτη την Γερμανία, είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για την Ευρώπη αλλά και την περιοχή μας.
Ο λαός μας λέει “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...”
Με λίγα λόγια, δεν χάσαμε μόνο εμείς την κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: