Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Έχω ξαναπεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έναν εκπληκτικό και ιδιαιτέρως θαυμαστό τρόπο να περνάει στον κόσμο ότι θέλει χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.
Δεν παύω όμως να εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που μιλάω με κάποιον του ΠΑΣΟΚ.
Φίλος, σκεπτόμενος και μορφωμένος, που στο παρελθόν είχε αντιδράσει όσον αφορά κάποιες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που θίγεται αρκετά από τις περικοπές και πολύ περισσότερο από τον φόρο ακινήτων... τα καταπίνει αμάσητα!
Επειδή το τι άκουσα περί αναγκαιότητας των σωστών αυτών μέτρων(!!!) και ανικανότητας (εγώ θα έλεγα ηλιθιότητας) της προηγούμενης κυβέρνησης δεν λέγεται, και επειδή αρκετά μου ανέβηκε η πίεση με την ανικανότητα (ηλιθιότητα;) σκέψης, κρίσης και ανάλυσης ακόμα και ανθρώπων που εκτιμώ θα χρειαστώ χρόνο για να τα χωνέψω.
Αφήνω λοιπόν πίσω μου το ΠΑΣΟΚ και τις πασχαλινές μου εμπειρίες και πάω στην ΝΔ.
Καταλαβαίνω ότι μετά από τέτοια εξευτελιστική (το λιγότερο...) ήττα, ο νέος πρόεδρος είναι λογικό να θέλει πρώτα απ' όλα να μελετήσει τα του κόμματος και ύστερα να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές μήπως και καταφέρει να σώσει τίποτα από τις βάσεις και τις αξίες της ΝΔ... αλλά...
Η έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής είναι απαράδεκτη.
Αφήνεται το ΠΑΣΟΚ να λέει και να κάνει ότι “πείραμα” ή “παιχνίδι” θέλει χωρίς κανένας να το κολλάει στον τοίχο για τις συνεχόμενες αποτυχίες του.
Κανένας δεν σχολιάζει τα γράψε-σβήσε πχ στο φορολογικό από ένα κόμμα που ήταν “έτοιμο να κυβερνήσει”.
Κανένας δεν σχολιάζει την αστοχία των μέτρων που στραγγίζουν τους Έλληνες χωρίς αποτέλεσμα στα έσοδα.
Κανένας δεν σχολιάζει ότι πχ ο διευθυντής του ΟΠΑΠ από 550000€ ετησίως τα περιέκοψε στα 520000€ και νομίζει ότι έκανε οικονομία.
Κανένας δεν σχολιάζει ότι τουρκικές φρεγάτες φτάνουν πια ανενόχλητες στο Σούνιο.
Δεν είναι επικοινωνιακή πολιτική να βγαίνει που και που ο πρόεδρος και λίγο πιο συχνά ο Παναγιωτόπουλος και να λένε πέντε πράγματα.
Χρειάζεται συνεχής παρουσία στα ΜΜΕ αλλά και στο διαδίκτυο όπου πχ το επίσημο blog της ΝΔ έχει να ενημερωθεί από τον Φεβρουάριο.
Δεν είναι δυνατόν με τέτοια βροχή αντιλαϊκών (όπως λέει και το ΚΚΕ) μέτρων να μην χάνει έδαφος το ΠΑΣΟΚ προς όφελος της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων.
Είναι τελείως τρελό!
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την Μπακογιάννη...
Η συμπεριφορά του κακομαθημένου παιδιού “με κέρδισες στο κυνηγητό και τώρα δεν σε παίζω” έχει πια κουράσει.
Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί.
Ή φεύγει από το κόμμα και γίνεται πρόεδρος στο νέο ολόδικό της κόμμα (όρα Καρατζαφέρη) ή είναι ώρα πια να αποφασίσει να συμπεριφερθεί ως μέλος της ΝΔ.
Συμφωνώ μαζί της ότι η οικονομία και γενικά η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο αλλά αυτό πρέπει να είναι η βάση για καλύτερη και γρηγορότερη οργάνωση και αντεπίθεση της ΝΔ και όχι για ...μούτρα τύπου “δεν πάω στην επιτροπή” ή “δεν ακολουθώ τον Σαμαρά οπότε λέω και κάνω τα δικά μου”.
Κάνει κακό όχι μόνο στο κόμμα αλλά και στην χώρα.
Ας μαζέψει λοιπό τα καλόπαιδά της που ειδικά στην επαρχία κάνουν ότι μπορούν για να ρίξουν τον Σαμαρά και ας ασχοληθούν και αυτοί με το να ρίξουν τον Παπανδρέου αλλιώς... ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει και κόσμος που δεν ενδιαφέρεται πια για τα εσωκομματικά.
Αυτά κρίθηκαν, αποφασίστηκαν και πάμε παρακάτω.
Υπάρχει κόσμος που τον απασχολεί περισσότερο η χώρα και αυτά που παθαίνει από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό είναι το βασικό που θα έπρεπε να απασχολεί και τους “μεγάλους”.
Ας σκεφτούν και αυτοί λίγο με την κοινή λογική...
...όσο δύσκολο και αν τους πέφτει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: