Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ...

ΔΝΤ και ΕΕ ήρθαν να μας ...βοηθήσουν και, αν τους το ζητήσουμε να μας ...σώσουν!
Είναι λυπηρό όταν σκεφτεί κανείς ότι ήρθαν επειδή η κυβέρνηση μας για λόγους μικροπολιτικής δεν δέχτηκε να αναλάβει το πολιτικό κόστος που θα έχουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όλοι ξέρουμε και συζητάμε δεκαετίες τώρα ότι υπάρχει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Ακόμα και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ξέρουν ότι είναι πάρα πολλοί αλλά τους φταίει πάντα αυτός που μπήκε στο δημόσιο μετά από αυτούς. Είναι γνωστοί οι τρόποι που έχουν εφευρεθεί για την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Συμμετοχή σε επιτροπές και οργανισμούς, επιδόματα όλων των ειδών με διάφορους ευφάνταστους και βαρύγδουπους τίτλους, κλπ. Τραγικά μεγάλη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε νοσοκομεία, δημόσια έργα, ΟΣΕ, κλπ.
Γενικά, ως κράτος είμαστε το μόνο “νοικοκυριό” που πρώτα μετράει... στο περίπου τα έξοδά του και μετά ψάχνει να βρει τα ανάλογα έσοδα για να πληρώσει.
Οποιοσδήποτε σώφρον άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Πρώτα μετράει τα έσοδά του και μετά υπολογίζει και ξοδεύει αναλόγως.
Όλη μας η μεταπολιτευτική περίοδος διέπεται από μία στρεβλή άποψη περί ορθής λειτουργίας και διαχείρισης του κράτους.
Όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονταν εξορθολογισμό των δαπανών και σωστή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού αλλά καμία δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος που θα είχε κάτι τέτοιο.
Φτάσαμε λοιπόν στο χείλος του γκρεμού και αντί η σημερινή κυβέρνηση να δεχτεί το πολιτικό κόστος επιτέλους (στο κάτω-κάτω το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο ευθυνών) και να μας τραβήξει πίσω, αποφασίζει να συνεχίσει την “παράδοση” της ανευθυνότητας και φέρνει το ΔΝΤ και την ΕΕ για να μας σπρώξουν μαζί στον γκρεμό!
Αποτέλεσμα;
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι κάνει ότι της υπαγορεύουν οι ξένοι, το ΔΝΤ δηλώνει ότι φτάνουν τα μέτρα που πήραμε και τα παραπάνω τα ζητάνε οι ευρωπαίοι και η ΕΕ δηλώνει ότι τα μέτρα τα ζητάει το ΔΝΤ γιατί αυτή δεν έχει καν τον μηχανισμό για να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις.
Άρα όταν και αν γίνει το μεγάλο βήμα και παρθούν τα μέτρα που χρειάζονται για μείωση των εξόδων του κράτους δεν θα “φταίει” κανείς!
Προσωπικά... αδιαφορώ!
Ας γίνει επιτέλους εξορθολογισμός στις δαπάνες και στην λειτουργία του κράτους και δεν με νοιάζει αν το έχει ζητήσει και ο πάπας ο ίδιος!
Αυτό όμως που με εκνευρίζει τρελά είναι αυτή η ανευθυνότητα και η έλλειψη “τσαγανού” της κυβέρνησης.
Προς τι η ξεφτίλα;
Αφού όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει.
Αν δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ ας κάνει στην άκρη να έρθει κάποιος που θα δεχτεί να αναλάβει το κόστος μόνος του!
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ανήμπορη, ούτε ανεύθυνη, ούτε ανίδεη.
Απλώς έχει ξεχάσει, χρόνια τώρα, να σκέφτεται με την κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: