Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Και με τους...Ζαπατίστας, και με τους μοναχούς!...

Του Θάνου Οικονομόπουλου

Ο σύντροφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας, μας ενημέρωσε ότι πολιτική του κόμματός όταν έλθει εν τη εξουσία του είναι να βγάλει την χώρα από το ΝΑΤΟ. Το "αριστερό" 30% της κοινοβουλευτικής ομάδας του ίδιου κόμματος, πιέζει παράλληλα να φύγουμε και από την ΕΕ, δεδομένου ότι "ΕΕ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο". Ο καρηκομόων συνάδελφός τους κ. Κουράκης, καθησύχασε χθες τους υπό διαγραφή "αιώνιους φοιτητές", πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, θα επιτρέψει σε όποιον "αιώνιο" δηλώσει ότι θέλει να διατηρήσει την φοιτητική του ιδιότητα, θα το επιτρέψει, τροποποιώντας τον σχετικό νόμο-λογικό, γιατί αλλιώς πως στην ευχή θα διατηρήσουν οι κομματικές νεολαίες τις στρατιές των "φοιτητών" για να... απομπαχαλέψουν τα πανεπιστήμια και να επηρεάζουν καθηγητές και συγκλήτους;

Εντάξει, δεν είναι το πρώτο η μόνο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που εν όψει εκλογικής αναμέτρησης ακολουθεί την "πολιτική" του "Θα σας κάνουμε σχολεία-μα δεν έχουμε παιδιά-θα σας κάνουμε και παιδιά!" Έτσι, δεν του κοστίζει τίποτε να καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, να αυξάνει το κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, να επαναπροσλαμβάνει όλους τους απολυθέντες από το δημόσιο, ν' αποκαθιστά τις συντάξεις στα προ περικοπών επίπεδα. Αν και όταν αναλάβει ευθύνες εξουσίας, θα γίνει... ρεαλιστικότερος, θα ψελλίσει κάτι σαν "παραλάβαμε καμμένη γη"-σημασία έχει όμως πως θα έχει γίνει κυβέρνηση! Τότε, θα τα μπαλώσει με κάποιο τρόπο,,,

Στο ίδιο πλαίσιο τακτικισμού και ... γενικευμένης ψηφοθηρίας (ως γνωστόν οι ψήφοι δεν έχουν οσμή...), ο Αλέξιος (για την περίπτωση της ιεράς επίσκεψης προτίμησε το χριστιανικό όνομα) Τσίπρας, κατά την παραμονή του στο Άγιο Όρος και την κατ΄ ιδίαν "συνομιλία" του με κάποιο θαυματουργό εικόνισμα, δεν δίστασε να παρομοιάσει τους μοναχούς με τους...Ζαπατίστας, λέγοντας πως όπως και οι επαναστάτες, έτσι κι' αυτοί ζουν με την αρχή "όλα για όλους, τίποτε για μας!"

"Τίποτε για μας"; Όχι ακριβώς... Γιατί στην επαίσχυντη και προκλητική τροπολογία που υιοθέτησε ο υπουργός Λοβέρδος, μετά από πρωτοβουλία 16 βουλευτών της ΝΔ, που προβλέπει ότι όσοι μοναχοί λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 9.500 ευρώ ετησίως, δεν θα φορολογούνται (την ώρα που φουκαράδες συνταξιούχοι με 40 χρόνια δουλειάς παίρνουν συντάξεις πολύ μικρότερες, ΑΛΛΑ φορολογούνται χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο!), και θα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε η σχετική ψηφοφορία στην Βουλή, όχι μόνοι δεν ξεσηκώθηκαν να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν την πρόκληση, αλλά... ούτε καν καταψήφισαν την τροπολογία! Απλώς... ψήφισαν "παρών"! Και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ! Μην χαλάσουμε, κι' όλας, τα "κονέ" του Αλεξίου με το θείο και τις άγνωστες βουλές του Κυρίου!
Ουαί, υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι...
 
ΠΗΓΗ  iefimerida.gr 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν ατομικά εισοδήματα.
Ανέκαθεν θεωρούσα ότι απαρνούνται τα εγκόσμια και ζουν βίο μοναχικό με τα άκρως απαραίτητα υλικά αγαθά αλλά με περισυλλογή και προσευχή.
Η αλήθεια είναι ότι, από την στιγμή που ο καθένας μπορεί να μονάσει σε οποιαδήποτε ηλικία και με οποιαδήποτε περιουσιακή κατάσταση, είχα την εντύπωση ότι μεταβιβάζουν στις μονές τα οποιαδήποτε περιουσιακά τους στοιχεία και δεν ξανα-ασχολούνται με τα ταπεινά καθημερινά θέματα των λοιπών πολιτών.
Φαίνεται πως έκανα μέγα λάθος...
Αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ την οποιαδήποτε ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση τους, ειδικά αυτή την εποχή και ειδικά με το σκεπτικό του μοναχισμού που ουδεμία σχέση έχει με επενδύσεις και ανάπτυξη.
Δυστυχώς, ακόμη και ο "Αλέξης" φαίνεται να διαφωνεί με το σκεπτικό μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: