Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;

Η απάντηση που ακούγεται πολύ είναι ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ αλλά αμείβονται λίγο, δεν τα βγάζουν πέρα, δεν μπορούν να δουλεύουν τόσα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη, κλπ, κλπ.
 
Προσωπικά θα έδινα άλλες απαντήσεις.
 
Τι δεν καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι λοιπόν;
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε 3 φορές περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από όσους χρειαζόμαστε γιατί το 90% από αυτούς έχουν σχέση με πολιτικά γραφεία ΟΛΩΝ των κομμάτων.
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε δημοσίους υπαλλήλους καθαρίστριες, κηπουρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους ακόμα και μηχανικούς αυτοκινήτων σε όλες τις υπηρεσίες αντί για συμβόλαια, κατόπιν προσφορών, με εξωτερικούς συνεργάτες.
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι ποσοτικά τα φοροδιαφεύγοντα έσοδα του κράτους απόό τους γιατρούς του Κολωνακίου ωχριούν μπροστά στα φοροδιαφεύγοντα έσοδα από τους “αθώους” μισθωτούς και συνταξιούχους πανελληνίως. Αν κάποιος ξέρει καθηγητή του δημοσίου που δεν κάνει ιδιαίτερα, υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο του δημοσίου που δεν κάνει εξωτερικές δουλειές κλπ ας μου το πει. Όλοι, ενεργοί και συνταξιούχοι, έχουν “μαύρα” έσοδα!
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα το “φτιάχνω μία επιτροπή” σημαίνει “φτιάχνω έναν τρόπο για να πάρω κάτι παραπάνω” και όχι “σκοπεύω να μελετήσω και να πάρω αποφάσεις ή να δώσω λύσεις στα προβλήματα” όπως σημαίνει στον πολιτισμένο κόσμο.
 
Δεν καταλαβαίνουν ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν αμείβεται με μισθό 880 ευρώ. Ονομαστικά μπορεί να είναι 880 ο μισθός του πρωτοδιόριστου αλλά μετά αρχίζουν τα επιδόματα. Τα κλασικά είναι το οικογενειακό και των τίτλων σπουδών αλλά μετά αρχίζει ο χαμός. Επίδομα παραγωγικότητας (το δικαιούνται ΟΛΟΙ !!!), επίδομα βαρέως και ανθυγιεινού (δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι καθαριότητας αλλά το δικαιούνται πχ αυτοί που εργάζονται μπροστά σε Η/Υ !!!) μέχρι και επίδομα μεταφοράς φακέλων !!! Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η εφευρετικότητα μας σε λόγους και τίτλους επιδομάτων είναι απύθμενη... Μετά λοιπόν από όλα αυτά καταλήγουμε σε μέσο μισθό πάνω από 3000 ευρώ ανά υπάλληλο!!!
 
Πού να τα καταλάβουν αυτά οι καημένοι οι Ευρωπαίοι;
Αυτά και πολλά άλλα βέβαια!
 
Πιθανών αν μπορούσαν έστω να τα φανταστούν να μας ζητούσαν να κάνουμε άλλα πράγματα για να βγούμε από την κρίση.
Πιθανών να μην υπήρχε λόγος να βγαίνει ο πρωθυπουργός μας και να λέει τα εντελώς ηλίθια και ανυπόστατα περί εθνικής κυριαρχίας που ξαναλέω δεν χάνεται για οικονομικούς λόγους...
Πιθανών να μας ζητούσαν απλώς να λειτουργήσουμε επιτέλους με βάση την κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: