Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΚΡΑ...

Πέρασε και το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ και το τί ακούσαμε δεν λέγεται! Πραγματικά οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα. Χάσανε με πάνω από 10% διαφορά, πολλά προβεβλημένα στελέχη πήγαν σπίτι τους κλπ. Και λοιπόν; Κάνανε ένα ανούσιο συνέδριο που το μόνο που έμεινε είναι πίκρα.
Πίκρα 1:
Όταν η συζήτηση γίνεται με όρους “πώς θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση” (θυμίζει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”!) μάλλον οι αντιδράσεις είναι αρνητικές. Ποτέ δεν δέχτηκα ότι “η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού”. Η πολιτική έχει αρχές, αξίες και ιδανικά σταθερά και δεν πάει με το ρεύμα των καιρών. Η λογική του δεξιο-κεντρο-αριστερού κόμματος για να μαζεύει ψήφους από όλες τις μεριές πάσχει. Αν είσαι ικανός πολιτικός πείσε τον κόσμο ότι οι αρχές και οι αξίες σου είναι οι σωστές αλλιώς... δεν αξίζει να είσαι πολιτικός και μάλιστα χωρίς κοινή λογική.
Πίκρα 2:

Οι κομματικές οργανώσεις θεωρούνται το ατού όσον αφορά τις διαδικασίες και την δημοκρατική έκφραση της βάσης. Δυστυχώς κανένας δεν δείχνει να έχει καταλάβει ότι οι κομματικές οργανώσεις είναι μέρος του προβλήματος. Αυτές τις ημέρες με αφορμή την εκλογή προέδρου οι δημοσιογράφοι αλλά και οι σύνεδροι συζητούσαν για οικογενειοκρατία, μηχανισμούς, ζυμώσεις κλπ. Όλα αυτά όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι ίδιες οι ΝΟΔΕ βασίζονται στην οικογενειοκρατία, στους μηχανισμούς κλπ. Οι εκλογές τους ήταν και είναι για τα μάτια του κόσμου. Στην ΝΟΔΕ της περιοχής μου θυμάμαι τους ίδιους από μαθήτρια! Οι μηχανισμοί λοιπόν είναι ήδη “εντός των τειχών” και είναι τόσο εμφανείς που απέχουν πια από την κοινή λογική.
Πίκρα 3:
Το συνέδριο κράτησε δύο μέρες ώστε να μπορεί  να γίνει  ουσιαστική  συζήτηση. Με τα σημερινά προβλήματα του κόμματος  και της κοινωνίας το πιο καίριο θέμα  είναι ο Μητσοτάκης το '60 και ο Σαμαράς το '90; Δηλαδή για το -10% πότε θα γίνει συζήτηση; Το 2020; Ποιόν νομίζετε ότι αφορά;  Σας στείλαμε ένα μήνυμα, ή μάλλον δύο με τις ευρωεκλογές. Πότε θα τα πάρετε; Νομίζω ότι η καλύτερη ατάκα του συνεδρίου ήταν του Π. Ψωμιάδη:”Οι πρώτες σειρές να πάνε σπίτι τους”... αν και εγώ θα έστελνα πολύ περισσότερους.
Με λίγα λόγια:
Ελπίζω ο κόσμος να ξεπεράσει την πίκρα του και να πάει στις κάλπες. Δυστυχώς νομίζω ότι θα είναι δύσκολο αφού χάθηκε και η μοναδική ευκαιρία του συνεδρίου για ουσιαστική  πολιτική συζήτηση ...για το σήμερα και το αύριο.
Ξεκαθαρίζοντας την θέση μου ξαναλέω ότι δεν θα πάω να ψηφίσω. Δεν αναλαμβάνω την υποχρέωση να ακολουθώ αυριανές επιλογές (άγνωστες σήμερα!)  και να υπερασπίζομαι ότι και αν κάνει το κόμμα στο οποίο έχω εγγραφεί.
Θέλω να κρατήσω ακέραιες την ελευθερία μου και την κοινή λογική μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: