Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ... YOU WISH!... (μετανάστευση ή είσβολή;)

Διάβασα εχθές ότι ο υπουργός Μουζάλας "εμφανίστηκε ανήσυχος" σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι "η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Ellis island".
Αυθόρμητα απαντώ...  "You wish!".

Το Ellis island αγαπητέ υπουργέ, δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό Ελληνικό μπάχαλο!

Κατ' αρχάς επελέγη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (επιλογή του κράτους και όχι των μεταναστών) με το σκεπτικό της μη-κατοικημένης περιοχής.
Ναι! Υπάρχουν κάποια κράτη που βάζουν τους πολίτες τους πάνω απ' όλους!

Έφτιαξαν λοιπόν τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις στο Ellis island και μετά από αυτό ΟΛΟΙ οι μετανάστες έπρεπε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αποβιβαστούν εκεί.

Όποιος έφτανε στο νησί έπρεπε να έχει γνήσια έγγραφα που να πιστοποιούν τα στοιχεία του και να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο 29 ερωτήσεων δίνοντας όλες τις πληροφορίες που τον αφορούσαν.

Επίσης περνούσε ιατρικό έλεγχο και έπρεπε να χαίρει άκρας υγείας.

Άτομα με ποινικό μητρώο, με προβλήματα υγείας (ακόμα και απλά οφθαλμολογικά!) ή με ψυχολογικά προβλήματα δεν εισέρχονταν στις ΗΠΑ ως επικίνδυνα για την δημόσια τάξη ή την δημόσια υγεία.

Ακόμα και μετανάστες οι οποίοι ήταν ανειδίκευτοι, σε μεγάλο ποσοστό κρίνονταν ως πιθανοί να αποτελέσουν "δημόσιο βάρος" (public charge) και τους απαγορευόταν η είσοδος στις ΗΠΑ!

Να σημειώσω δε ότι όλοι αυτοί οι έλεγχοι γίνονταν από κρατικές υπηρεσίες με το κράτος να έχει τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας χωρίς την παρουσία ΜΚΟ, εθελοντών/αλληλέγγυων, κλπ.

Για πες μας λοιπόν υπουργέ μας, πως ακριβώς "η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Ellis island";;;

Σήμερα ο υπουργός Μουζάλας ξαναπαρουσιάστηκε "ανήσυχος" γιατί πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την έξοδό μας από την συνθήκη Σένγκεν.

Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει (και προσπαθώ...  πιστέψτε με...) ποια είναι η άποψη της κυβέρνησής μας.
Θέλουμε ή δεν θέλουμε να είμαστε "χώρα Σένγκεν";

Παλαιότερα, ο σημερινός μας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι είναι "μικρό το κακό" της εξόδου μας από την Σένγκεν γιατί και η Δανία έχει ήδη βγει δύο φορές και δεν έπαθε τίποτα.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τώρα δεν τον ακούω τόσο θετικό.
Να υποθέσω ότι κατάλαβε τι σημαίνει για τον τουρισμό της χώρας η έξοδός μας από την Σένγκεν και ότι είναι άλλο η Δανία με τον ανύπαρκτο τουρισμό και άλλο η Ελλάδα που βασίζει κατά πολύ την οικονομία της σε αυτόν;
Εκτός εάν συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι "μικρό το κακό" της εξόδου γιατί οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα προτιμήσουν να εκδώσουν διαβατήρια από το να επισκεφτούν πχ την Ιταλία ή την Ισπανία απλά με την ταυτότητά τους!

Και ερωτώ : Γιατί όλα αυτά;

Πριν μου απαντήσετε με τα γνωστά κλισέ περί ανθρωπισμού, ελευθερίας του ατόμου, κλπ, κλπ, κλπ, μπορείτε να μου λύσετε κάποιες απορίες;

Οι φίλοι και εταίροι μας στην ΕΕ, των οποίων οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν επίσης πολύ κατώτερες των περιστάσεων και ανίκανες να κατανοήσουν εγκαίρως το μέγεθος του προβλήματος αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση άλλης ώρας, μας ζήτησαν να γίνονται στο Αιγαίο κοινές περιπολίες με τους Τούρκους.
Η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνησή μας βρήκε ευκαιρία να δείξει το "πατριωτικό" της πρόσωπο και βροντοφώναξε ΟΧΙ.
Κοινές περιπολίες δε θέλουν; Ωραία λοιπόν. Το δεχόμαστε!
ΑΛΛΑ... επειδή οι βάρκες ξεκινούν από τα Τουρκικά παράλια, οι κοινές μας περιπολίες θα γίνονται στα Τουρκικά χωρικά ύδατα!
Το πρότεινε κανένας αυτό;

Και για να τελειώνουμε και με τον δυτικό "ανθρωπισμό", τον οποίο θεωρώ βασικό υπαίτιο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και αυτό είναι μεγάλη συζήτηση άλλης ώρας.

Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει, με λογική και επιχειρήματα, για ποιο λόγο γεμίζει η Ευρώπη με μουσουλμάνους μετανάστες.

Θέλετε να δεχτώ ότι όλοι είναι καλοπροαίρετοι, κυνηγημένοι και ταλαιπωρημένοι, διωγμένοι από τις εστίες τους που ζητούν ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τις οικογένειές τους;
Άντε και να το δεχτώ...  
Είναι όλοι καλοπροαίρετοι και κανένας τους δεν είναι φανατικός μουσουλμάνος που έρχεται στην Ευρώπη με στόχο να κλέψει, να βιάσει ή να σκοτώσει.
Ωραία... 
Στην Ευρώπη γιατί θέλουν να έρθουν;

Έχουν φύγει από τις χώρες τους και έχουν φτάσει στην Τουρκία και μάλιστα στα παράλια.
Δεν είναι η Τουρκία ανεπτυγμένη χώρα;
Δεν είναι οι Τούρκοι "αδέρφια τους μουσουλμάνοι" που ζουν σχεδόν όπως ο δυτικός κόσμος;
Γιατί επιμένουν να περάσουν απέναντι στους "ρατσιστές", τους "φασίστες", τους "άπιστους", κλπ και δεν κάθονται στην Τουρκία;;;

Χρόνια τώρα μένω με την απορία και όσο δεν μου λύνεται τόσο επιμένω.

Αυτό που ζούμε είναι ΕΙΣΒΟΛΗ η οποία είναι πολύ πιθανό να έχει άσχημα αποτελέσματα για την Ελλάδα και την ΕΕ.

Όποιος δεν το βλέπει, όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, λυπάμαι αλλά εθελοτυφλεί και μας παίρνει όλους στον λαιμό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: