Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ...

Τις ημέρες των εορτών είχα πει ότι θα κάνω διαδικτυακή “αποτοξίνωση” αφού, ούτως ή άλλως, στις γιορτές είθισται να μην υπάρχουν ειδήσεις και το διάστημα βολεύει για διακοπές.

Τελικά, όλη αυτή την περίοδο σκεφτόμουν εκείνο το παιχνίδι που παίζαμε μικροί που αν μιλούσες έχανες και παρόλο που κόντευες να σκάσεις δεν έβγαζες άχνα.

Έτσι κι εγώ... κόντεψα να σκάσω!

Ημέρες διακοπών γεμάτες θέματα για τα οποία ήθελα να γράψω τόμους αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου διαδικτυακή “αποτοξίνωση” και το κράτησα.

Ήρθε όμως η ώρα να “ξεσπάσω”...

Χριστόδουλος Ξηρός :
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει “6 φορές ισόβια” όταν είτε 6 είτε 106 φορές κι αν είναι, αυτό σημαίνει αποφυλάκιση στα 25 χρόνια!
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει “σωφρονισμός” όταν αναφερόμαστε σε επικίνδυνους εγκληματίες.
Σωφρονισμό επιδιώκεις στις φυλακές ανηλίκων και στους μικρο-εγκληματίες.
Το να θεωρείς όμως ότι μπορείς να σωφρονίσεις επικίνδυνους κατά συρροή ποινικούς εγκληματίες είναι επιεικώς γελοίο!
Μπορεί για λόγους “political correct ανθρωπισμού” να μετονομάστηκαν οι φυλακές σε “σωφρονιστικά ιδρύματα” (chic) και οι δεσμοφύλακες σε “σωφρονιστικούς υπαλλήλους” (très chic) δεν παύει όμως ότι, όταν αναφερόμαστε σε επικίνδυνους κατά συρροή ποινικούς εγκληματίες, τότε η φυλάκιση είναι ΠΟΙΝΗ και ΤΙΜΩΡΙΑ, όχι σωφρονισμός!
Και τέλος πάντων... άδεια στον ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ σε 6 φορές ισόβια, 12 μόλις χρόνια μετά την καταδίκη του;
Του έδιναν και χαρτζιλίκι κάθε φορά που ήταν εξοδούχος;
Έλεος!

Αλέξης Τσίπρας :
Ο γνωστός “wanna be” πρωθυπουργός, “wanna be” πρόεδρος της Ευρώπης και γενικά “wanna be someone”, αρνήθηκε να παραστεί στον εορτασμό για την έναρξη της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ!
Αλήθεια, πόση μικροψυχία δείχνει αυτή του η κίνηση;
Γιατί θυμάμαι κάτι “αριστερούληδες” φίλους που με χαρακτήριζαν “μικρόψυχη” γιατί δεν χαίρομαι και δεν στηρίζω τον Έλληνα υποψήφιο για την προεδρία της Ευρώπης...
Μα κανένας να μην βρεθεί να του εξηγήσει ότι αυτές οι “φιέστες” είναι παράδοση και μέχρι να αναλάβει αυτός και να αλλάξει τα πάντα στην Ευρώπη καλό θα είναι να παρίσταται σε τέτοιες εκδηλώσεις;
Μέγα πολιτικό ατόπημα να σνομπάρεις αυτούς που επιθυμείς να διοικήσεις, προφανώς προϊόν επικίνδυνης πολιτικής απειρίας και υπεροψίας.
Αλλά ο “πρόεδρος Αλέξης” είχε και άλλα προβλήματα κατά την διάρκεια των εορτών.
Έπρεπε να βρει τρόπο να δικαιολογήσει τα “καραγκιοζιλίκια” του αναρχικού βουλευτή των 930 ψήφων.
Δεν θα το σχολιάσω καν.
Απλά αναρωτιέμαι πόσο λογικό ακούγεται και πόσο καλά αισθάνονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όταν βλέπουν να φεύγει από την ΚΟ ο Τατσόπουλος και να μένει ο Διαμαντόπουλος...

Σκάνδαλα :
Ξεκινήσαμε πριν τις διακοπές με τις πινακίδες του Λιάπη, συνεχίσαμε με το “αγροτοτουριστικό” εξοχικό του, περάσαμε σε αυτό του Καμμένου, ανακαλύψαμε το πάρτι στο ΤΤ, αλλά για εμένα το μεγαλύτερο και σοβαρότερο είναι οι μίζες στα εξοπλιστικά!
Γενικά, είναι φανερό ότι κάτι κινείται προς την κατεύθυνση της -αν όχι κάθαρσης- τουλάχιστον διερεύνησης διαφόρων “σκοτεινών” σημείων της πολιτικο-οικονομικής ζωής του τόπου.
Παρόλα αυτά, βρέθηκαν και πάλι κάποιοι να γκρινιάξουν.
Άλλοι θυμήθηκαν την λίστα Λαγκάρντ (λες και δεν πρέπει να γίνει τίποτα άλλο στην χώρα αν δεν τελειώσουμε με την λίστα!), άλλοι “κατακεραυνώνουν” τα δύο μεγάλα “αμαρτωλά κόμματα της διαπλοκής” (λες και όταν κυβερνούν αυτά τα κόμματα δεν πρέπει να γίνει κάθαρση, δεν δικαιούνται να ασχοληθούν με σκάνδαλα που αφορούν περιόδους δικής τους διακυβέρνησης γιατί... “όλοι ίδιοι είναι”!), άλλοι φτάνουν σε σημείο να δίνουν τα εύσημα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη που τα έβαλε με το “σύστημα” (γιατί ως γνωστόν, αν τα σκάνδαλα κουκουλώνονται φταίνε οι κυβερνήσεις ενώ όταν αποκαλύπτονται αυτό οφείλεται στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, προφανώς βάσει της γνωστής πρακτικής “αν πεθάνει ο ασθενής φταίει ο γιατρός ενώ εάν ζήσει τον έσωσε ο Θεός”).
Η γκρίνια και η μικροψυχία φαίνεται ότι είναι στο DNA μας...

Πολλά έγιναν κατά την διάρκεια των εορταστικών ημερών και ίσως κάποια από αυτά να μου διαφεύγουν.

Αυτό που μου έμεινε όμως, είναι αυτό που μου είπε ένας φίλος σε μία παρέα...

Μου είπε ότι κακώς αναφέρομαι συχνά στο blog μου στην “απλή κοινή λογική”.
Γελώντας μάλιστα, πρόσθεσε ότι μάλλον δεν γνωρίζω και τόσο πολύ κόσμο γι' αυτό και επιμένω να την χαρακτηρίζω “κοινή”.
Κανονικά, μου είπε, θα έπρεπε να αναφέρομαι στην “απλή λογική” τονίζοντας σε κάθε μου ανάρτηση ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι να ξαναγίνει “απλή κοινή λογική”.

Δυστυχώς, όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο συμφωνώ μαζί του!

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η σημερινή “απλή λογική” το 2014 θα ξαναγίνει...

απλή κοινή λογική...

για το καλό όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: