Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΣΕΙΣ ΦΥΓΗΣ!...

Τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά αισθάνομαι...  τάσεις φυγής!
Όποτε διαβάζω ειδήσεις...  όποτε βλέπω τηλεόραση...  όποτε ακούω ραδιόφωνο...  αισθάνομαι τάσεις φυγής!

Υποτίθεται ότι εμείς οι Έλληνες είχαμε έναν Αριστοτέλη που πρώτος μίλησε για λογική.
Που είναι σήμερα η καημένη η λογική;
Και δεν αναφέρομαι καν στην λογική ως επιστήμη.
Που είναι σήμερα έστω και αυτή η καημένη η απλή κοινή λογική;

Διαβάζεις, βλέπεις και ακούς όσα συμβαίνουν γύρω σου και πραγματικά τρελαίνεσαι!

Ζούμε στην χώρα όπου το ΤΑΙΠΕΔ κάνει διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. τελειώνει και τον δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων, καταλήγει σε βελτιωμένη προσφορά με την COSCO, γίνεται δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει...  "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι"!

Ο Τσίπρας το 2011 κατακεραύνωνε στην βουλή τον ΓΑΠ λέγοντας ότι εάν το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών πάει στο 1,40 ευρώ "κάποιοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο για να πάνε στην δουλειά τους".
Σήμερα που ο μισθός των 700 ευρώ είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους νέους, το εισιτήριο ανεβαίνει στο 1,40 ευρώ και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει "επιτέλους ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει"!

Το Εθνικό Θέατρο αποφασίζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να ανεβάσει "τμήμα έργου" του τρομοκράτη και καταδικασμένου δολοφόνου Ξηρού και όταν οι πολίτες αντιδρούν ξεκινάει μία συζήτηση για "φασισμό", "λογοκρισία", "ιερά εξέταση στην τέχνη" και διάφορα άλλα φαιδρά.
Ούτε που τους πέρασε από το φτωχό τους μυαλουδάκι ότι ο θεατρικός παραγωγός και ο αιθουσάρχης (δηλαδή και στους δύο αυτούς ρόλους, ο Ελληνικός λαός) δικαιούται να έχει άποψη, πόσο μάλλον εάν αυτή η άποψη είναι διαφορετική από την δική τους!

Ζούμε στην χώρα όπου η "εργασία με μπλοκάκι" είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος από αυτούς είναι η απασχόληση ενός εργαζομένου χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις όπως πχ ασφαλιστικές εισφορές.
Περιχαρής λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της λύσεις του ασφαλιστικού προβλήματος ο εργαζόμενος με μπλοκάκι θα καταβάλλει το 6,5% των ασφαλιστικών του εισφορών και ο εργοδότης του το υπόλοιπο 13,5%!

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης βλέπει "προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς" στα επεισόδια της AGROTICA, ενώ η Αυγή (και η κυβέρνηση) γράφει για "μπλόκα που υποκινούνται από δεξιούς και ακροδεξιούς κύκλους"!

Στην εποχή του διαδικτύου, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι μόνο αυτός ξέρει πως μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η διαφάνεια των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, οπότε αποφασίζει να δοθούν (από αυτόν!) κάτω από 5 τηλεοπτικές άδειες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την γενική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης χαρακτηρίζοντάς την "αγωνιστική παρέμβαση" και δηλώνει ότι " οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της “ελεύθερης αγοράς”, αλλά από τη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού"!


Ο Κουίκ, ωσάν την παρθένα, γονατίζει με το βλέμμα στον ουρανό και τα χέρια σε πόζα προσευχής για την κατάθεση στεφάνου!

Τα παραδείγματα καθημερινής τρέλας στην σημερινή Ελλάδα... ΑΠΕΙΡΑ!
Και όσο βλέπω μερικούς να τα αποδέχονται στωικά τόσο σκέφτομαι ότι εάν ήμουν νεότερη θα είχα ήδη φύγει.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, γνωστός μου αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑίος, μου έλεγε ότι οι αναρχικοί των Εξαρχείων "επιτελούν κοινωνικό έργο" δέρνοντας Χρυσαυγίτες και σπάζοντας τις περιουσίες τους γιατί αυτοί βγαίνουν καθημερινά στα Εξάρχεια και μαχαιρώνουν παιδιά και βρέφη μεταναστών!

Ένας Θεός ξέρει που την διάβασε αυτή την αρχι-μπούρδα, αλλά και μόνο που κάποιος σαν αυτόν την κατάπιε αμάσητη, εμένα μου έκανε ακόμα πιο έντονη την τάση φυγής μου!

Δεν υπάρχει ελπίδα!!!...


ΥΓ  1 : Ανέκαθεν έβρισκα ιδιαιτέρως ευφυή την ατάκα του Σαββόπουλου... 
"...  στο χειρότερο του Ελληνισμού κομμάτι,
στην Ελλάδα ζω..."

ΥΓ 2 : Μη χαίρεστε! Όσο κι αν θα το ήθελα δεν πρόκειται να φύγω.
Όχι για λόγους γραφικούς όπως το "δεν θα διώξουν τα άγρια τα ήμερα" ή "σαν την Ελλάδα πουθενά" αλλά γιατί ανήκω στην γενιά που έχει υποχρέωση να μείνει και να φτιάξει την χώρα που αυτή και -πολύ περισσότερο- οι προηγούμενες την έφεραν σε αυτά τα χάλια! Βέβαια γι' αυτό χρειάζεται να ξαναβρούμε την χαμένη μας απλή κοινή λογική και...  δεν υπάρχει ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: