Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;...

Αναρωτιέμαι αν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα έχουν ξαναγίνει τέτοιες εκλογές!
Αισθάνομαι ότι κανένας δεν θέλει την “καυτή πατάτα” της κυβέρνησης και βάζουν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο μήπως χάσουν στις εκλογές και την γλιτώσουν!
Στην ΝΔ τσακώνονται, “αποκαθηλώνουν” τον Καραμανλή, μιλάνε για λιτότητα κλπ.
Στο ΠΑΣΟΚ τάζουν ότι μπορούν αλλά κόψανε τον Σημίτη, δείχνουν να μην έχουν σαφές πρόγραμμα και άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος κλπ.
Με λίγα λόγια και οι δύο “φωνάζουν” ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν!
Με λίγη κοινή λογική καταλαβαίνουμε γιατί.
Η οικονομική κρίση είναι εδώ και λόγω του ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν ήδη επιβαρυμένη δεν αναμένεται να βγούμε σύντομα και αναίμακτα από αυτήν.
Όποιος και αν κυβερνήσει τα επόμενα 1-2 χρόνια θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα που δεν θα αρέσουν στον κόσμο. Ευτυχώς η ύπαρξη του ευρώ μάς εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνουμε Ισλανδία αλλά και ότι δεν θα πούμε για άλλη μία φορά στην ιστορία μας “Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν”. Η αναγκαστική στήριξη της οικονομίας μας από τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ δεν θα γίνει φυσικά χωρίς ανταλλάγματα και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό.
Η οικονομία όμως είναι το ένα μόνο σκέλος των προβλημάτων μας.
Η εξωτερική πολιτική και όλα τα θέματα που είναι μετέωρα νομίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα.
Το θέμα των Σκοπίων παραμένει χρόνια τώρα άλυτο και το πιο πιθανό είναι σύντομα το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί απλώς “Μακεδονία”. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Η Θράκη σιγοβράζει και μάλλον σύντομα θα έχουμε αρνητικότατες εξελίξεις με τοπικές αναταραχές οι οποίες θα καταλήξουν σε μία ακόμα “γκρίζα ζώνη”.
Στο Αιγαίο το καθεστώς των “γκρίζων ζωνών” καλά κρατεί αλλά πολύ φοβάμαι ότι και εκεί σύντομα θα υπάρξουν  εξελίξεις. Μία σύρραξη δεν φαίνεται;ι πια και τόσο απίθανη και ο φόβος της απώλειας κατοικημένων νησιών είναι μάλλον ορατός.
Ο αγωγός Πύργου-Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θεωρήθηκε η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία της τωρινής κυβέρνησης, μετά από πολλές πιέσεις της Αμερικανικής πλευράς βρέθηκε ο άνθρωπος που θα τον σταματήσει;!
Όλη η εξωτερική μας πολιτική “φωνάζει” ότι κανένας δεν θέλει την ευθύνη.
Η δημόσια ασφάλεια, η λαθρομετανάστευση, τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν και πολλά άλλα ζητήματα είναι στον αέρα και τίποτα δεν λειτουργεί.
Ποιος θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα; Όποιος έχει λίγη κοινή λογική δείχνει τον άλλο!
Το θέμα είναι ότι για να “περάσουν” όλα αυτά και ο κόσμος να τα “καταπιεί” χωρίς πολλές αντιδράσεις η μόνη λύση είναι να γίνουν και από τους δύο. Από κοινού!
Μία συγκυβέρνηση λοιπόν είναι πολύ πιθανή και τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε πολύ!
Θα είναι η αρχή της τελειωτικής καταστροφής μια και οτιδήποτε θα “περνάει” χωρίς ουσιαστική αντίδραση.
Η επόμενη μέρα, η οποία  προφανώς θα είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα (όση έχει μείνει...), θα μας βρει όλους σε κατάθλιψη. “Ευτυχώς“ όμως οι κυβερνήτες μας, τα κόμματα που μας αντιπροσωπεύουν και δουλεύουν ακούραστα για το κοινό καλό, θα βγουν αλώβητα μια και θα έχουν από κοινού την ευθύνη. Μισή ευθύνη ίσον καμία ευθύνη! Πάντα θα φταίει ο άλλος!
Με λίγα λόγια κινδυνεύουμε!
Ελπίζω σύντομα να διαψευσθώ και θα χαρώ πολύ. Δυστυχώς όμως είμαι πολύ απαισιόδοξη για όλο το πολιτικό μας σκηνικό και το μέλλον μας! Σε αυτές τις εκλογές αισθάνομαι πως   ότι και αν ψηφίσω θα έχω τύψεις από την ίδια κιόλας στιγμή.
Παραμένω προβληματισμένη και δυστυχώς θεωρώ ότι σε όλα αυτά δεν βοηθάει πια η κοινή λογική....

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Λυπάμαι αγαπητέ, αλλά το κρατήδιο αυτό ονομάζεται Μακεδονία από 100 + χώρες. Τι "θα ονομαστεί" λες λοιπόν; Τα παράπονά μας σε όλες τις Κυβερνήσεις από το 1947 και μετά, που ανέχθηκαν το κατασκεύασμα του Τίτο. Τώα είναι αργα...

ioannis vasilefs twn mpastardwn paidiwn twn 8ewn ths ghs είπε...

marko, einai arga????

ti les ore !
agapite mou, iparxoun kai oi ellines ...

as mas milisoun prota tin glosa ton nomismaton tou makedonikou e8nous, kai meta na mas poune pios aniki se pion,

ikodespoti,na eisai kala.