Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

"ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΚΑΙ ΕΞΙΛΕΩΣΗ...

Βρέθηκα λοιπόν το Σάββατο με φίλους και η συζήτησή μας με έβαλε σε σκέψεις!
Το σκεπτικό ήταν ότι εγώ, το “κομματόσκυλο” της ΝΔ κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, μετά την πρόσφατη “προδοσία” μου μπορώ να εξιλεωθώ! Μπορώ δηλαδή, να πάω να εγγραφώ στο κόμμα, να ψηφίσω για αρχηγό και, όποιος και αν βγει, τόσο δημοκρατικά(!), εγώ να το σεβαστώ και να μην ξανακουνήσω!!!

Καταρχάς, δεν γράφτηκα ποτέ στην ζωή μου σε οποιοδήποτε κόμμα και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα στα 40+. Το Αλτσχάιμερ δεν ξεκίνησε ακόμα!

Όμως αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν το θέμα της “προδοσίας” μου.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα βασικά.
Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την ΝΔ έχοντας κάποια πράγματα στο μυαλό του τα οποία και δεχόντουσαν όλοι στο κόμμα μέχρι και την δεκαετία του '90. Μετά ήρθε η μετάλλαξη!

Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ με αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα βάσει του οποίου υπέρ-ψηφίστηκε κάνει διάλογο με όποιον βρει για το αν θα το εφαρμόσει;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπεται να εξαφανίζει από τον χάρτη της χώρας την μεσαία τάξη, γονατίζοντάς την λόγω οικονομικής πολιτικής;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ανέχεται εν έτη  2008 το κάψιμο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων αλλά και το πανεπιστημιακό άσυλο χωρίς να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ δικαιούται να κάνει την χώρα “ξέφραγο αμπέλι”, ευχαριστώντας μάλιστα τις εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών που μας προτιμούν;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να συζητάει σοβαρά την ονομασία “Μακεδονία” για την γείτονα;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να κάνει τα ναυτικά μίλια της χώρας 12 αλλά το αφήνει για αργότερα επειδή ... φοβάται;
Πότε είπε ο Κ.Κ. ότι μία εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να μειώνει τις αμυντικές δαπάνες εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας;
κλπ, κλπ, κλπ,

Όχι κύριοι! Δεν είμαι εγώ ο “προδότης”!
Εσείς προδόσατε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της παράταξης.
Εσείς κάνατε γαργάρα τα πιστεύω σας και την ηθική σας.
Εσείς είστε το πρόβλημα της παράταξης που την έφερε σε αυτήν την κατάσταση και όχι εγώ.
Εγώ ποτέ δεν άλλαξα τις αξίες μου, τα πιστεύω μου, τα ιδανικά και την ηθική μου. Έμεινα ακλόνητη και αξιοπρεπής.
Μπορεί να εγκατέλειψα την ΝΔ αλλά ευτυχώς δεν εγκατέλειψα την κοινή λογική...

10 σχόλια:

Dexia Tis Edem είπε...

Σου βγαζω το καπελο, εχεις δικιο σε ολα οσα λες, απο το 90 και μετα οσοι πιστευαν και ακομα πιστευουν σε αυτα τα ιδανικα ηταν προδοτες.
Θα σου κανω ομως μια προταση για να την σκεφτεις.
Για ολα οσα ειπες δεν νομιζεις οτι εστω και τωρα πρεπει να βοηθησς αυτη τη παραταξη να μπει παλι στο δρομο που ειχε?
Αλλα οτι και αν παρεις αποφαση εγω εξακολουθω να σου βγαζω το καπελο γιατι δεν προδοσες τα πιστευω σου.

ΜΑΝΙΑ είπε...

ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΩ-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΑΡΧΗΓΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΝΔ ΑΠΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΠΛΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

Dexia Tis Edem είπε...

ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ, ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑ Η Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Yellow Kid είπε...

Έχω μία απορία: Που μπαίνει ο τόνος; Μάνια, ή μανία;

Yellow Kid είπε...

Και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη πως ο Ιμάτζινος θα δημοσιεύσει την απάντηση μου στην ερωτηση σου:

"Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : "να μην ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το πώς θα αντιμετωπίζει με τέτοιον τρόπο, όπως είδατε στο βίντεο, ανθρώπους οι οποίοι ντύνονται διαφορετικά από τα γούστα των αστυνομικών ή εν πάση περιπτώσει σκέφτονται διαφορετικά. Η σκέψη πρέπει να είναι ελεύθερη, η επιλογή της ένδυσης πρέπει να είναι ελεύθερη."
http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/i-elliniki-astynomia-prepei-na-stamatisei-na-echei-to-dogma-poy-eiche-ola-ta-proigoymena-chronia
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ, ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 'Η ΕΚΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ;"

Σου την αφήνω και εδώ:

Αν δεν βαράνε περαστικούς επειδή τους φαίνονται λίγο μαυριδεροί, αν δεν ψεκάζουν με σπρέι στα μάτια περαστικούς που πετάνε κάτω το διαφημιστικό του κόμματος τους, αν δεν μπουκάρουν με τσαμπουκάδες σε παρουσιάσεις βιβλίων, νομίζω πως ο Τσίπρας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους δει να φοράνε ακόμα και μπικίνι.

Είναι άλλο η ιδεολογία και το τι θα φοράς και άλλο η πράξη βίας.

ΜΑΝΙΑ είπε...

ΔΗΛ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΕΜΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ" ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!!

Yellow Kid είπε...

Μιλάς γενικά και με υποθέσεις "αν η γιαγιά μου είχε καρούλια" . Εκτός αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Ξέρεις, προκατάληψη μπορεί να υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Δεν σημαίνει ότι επειδή κατακρίνω το ένα δεν θα κατακρίνω και το άλλο.
Από δική μου πλευρά μπορεί να φοράει ότι γουστάρει αρκεί (επαναλαμβάνω) να μην ασκεί βία που την απεχθάνομαι.

ΥΓ Πώς ορίζεις το ρατσισμό;
Ο Ρατσισμός δεν σημαίνει η εναντίωση σε κάποια ράτσα, ή κατ' επέκταση σε κάποια κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν επιλέξει για αυτό που θα είναι;
Το να είσαι χρυσαυγήτης η αναρχικός αυτό είναι συνειδητή επιλογή.
Για αυτό και μίλησα για προκατάληψη.

ΜΑΝΙΑ είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ. ΔΗΛ. ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΣ ΒΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΕΙ, ΝΑ ΣΕ ΒΙΑΣΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΟΥ! ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ... ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΤΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΚΛΩΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ". Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ. Η ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.

Yellow Kid είπε...

Μιλάς για νόμιμη άμυνα όμως. Και πίστεψέ με δεν θα μου είναι καθόλου εύκολο να σκοτώσω ποτέ κάποιον ή να μην έχω τύψεις μετά.

Εξήγησε μου μόνο σε παρακαλώ σε τι άμυνα βρίσκονται οι χρυσαυγίτες που ψεκάσαν στα μάτια εκείνη την τραγουδίστρια έξω απο το μετρό.

Εξήγησε μου σε τι άμυνα βρισκονταν επίσης όταν πίσω απο τα ματ πετάγανε πέτρες μέσα στο εφετείο . Σε τι είδους άμυνα βρισκόντουσαν όταν βλέπανε κάποιον άσχετο περαστικό κα επειδή τους φαινόταν λίγο ποιο μαυριδερός τον σαπίζανε.

Yellow Kid είπε...

Αυτά είχα να πω, να μη σου κάνω και κατάχρηση του χώρου σου. Οποίος θέλει τώρα τα διαβάζει και καταλαβαίνει ανάλογα.