Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΜΕ....

Τις τελευταίες μέρες είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως κάτι δεν πάει καλά με μένα. Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω; Μόνο εγώ βλέπω την παντελή έλλειψη κοινής λογικής;
Και όμως όχι...
Βγήκαν λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο δημοσκοπήσεις από διάφορες εταιρείες και αισθάνθηκα καλύτερα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ALCO το 77,5 % των πολιτών ζητάει σκληρότερα μέτρα για την εγκληματικότητα, το 75,8% ζητάει παρέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια για εγκληματικές πράξεις (έναντι 18,7% που δεν συμφωνεί) και το 62% συμφωνεί με τις επιπλέον ποινές στους κουκουλοφόρους (έναντι 32,6% που διαφωνεί).
Σύμφωνα με την RASS το 70,7% ζητάει πολύ αυστηρά μέτρα καταστολής για την αποκατάσταση της τάξης.
Σύμφωνα με την PUBLIC ISSUE το 49% θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει άσυλο στα πανεπιστήμια (έναντι 44% που διαφωνεί). Το 70% ζητάει την παρέμβαση της αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων και μάλιστα το 24% ζητάει παρεμβάσεις χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών. Το 59% συμφωνεί με την ποινικοποίηση της κουκούλας (ενώ το 26% διαφωνεί).
Σκέφτομαι λοιπόν αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω όλες αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ και τρελαίνομαι. Δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές ακόμα και ψυχαγωγικές, άρθρα, γελοιογραφίες κ.λ.π.. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, υπέρ του ασύλου, κατά των αυστηρότερων ποινών για τους κουκουλοφόρους και γενικά κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας.
Κυρίες και κύριοι των ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και μη, σε ποιόν πλανήτη ζήτε; Έχετε καμία επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα; Ή μήπως κάποιος άλλος λόγος υπάρχει για την συμπεριφορά σας αλλά δεν σας έκατσε καλά; Μήπως δηλαδή προσπαθούσατε να στρέψετε την κοινή γνώμη και δεν τα καταφέρατε; Ούτε καν ως ποσοστό % δεν κολλάτε με τις δημοσκοπήσεις!!
Το αστείο είναι ότι δεν κολλάτε ούτε στα αρνητικά! Μόλις το 59% δεν εμπιστεύεται την αστυνομία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ενώ μόλις το 41% θεωρεί αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα (έναντι 38% που διαφωνεί). Όχι το 100% που μας παρουσιάζετε!!
Ψάξτε το κυρίες και κύριοι των ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και μη. Με κάτι τέτοια τρανταχτά παραδείγματα κινδυνεύετε να σας πάρουμε χαμπάρι! Συνεχίστε να κατευθύνετε την κοινή γνώμη στα πράγματα που ξέρετε καλά και διαχρονικά το "brain washing" που μας κάνετε και αφήστε τα υπόλοιπα.
Εκεί, καμιά φορά, δουλεύει ακόμα η κοινή λογική...
ΥΓ : Σε δημοσκοπήσεις για την μεταναστευτική πολιτική, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική κ.λ.π. μπορεί να πάθετε σοκ. Καλύτερα να μην γίνουν!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γιατί δηλαδή, δεν κατάλαβα!!Όχι, απαιτώ να παρουσιαστούν και δημοσκοπήσεις που έχουν σχέση μετανάστες.Ε τι τώρα...μισές δουλειές? ;P