Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Εχθές είδαν το φως της δημοσιότητας τα “πόθεν έσχες” των αντιπροσώπων μας στην βουλή.
Η αλήθεια είναι ότι το “πόθεν” δεν το μαθαίνουμε, αλλά τουλάχιστον μαθαίνουμε το “έσχες” (έστω και με καθυστέρηση) και μετά ο κάθε βουλευτής τρέχει στα ΜΜΕ για να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Θα ήθελα εξ αρχής να ξεκαθαρίσω την θέση μου.
Δεν θέλω φτωχούς βουλευτές!

Θεωρώ υπέρτατο λαϊκισμό την -κλασική πια- ατάκα “να ζουν και οι βουλευτές με τον κατώτατο μισθό για να καταλαβαίνουν την κοινωνία” όπως και το αφοριστικό “είναι όλοι κλέφτες”.

Θέλω τους αντιπροσώπους μου στην βουλή τίμιους, ικανούς, αξιόλογους, ηθικούς και... καλοπληρωμένους!

Αυτό που δεν ανέχομαι είναι ο αδικαιολόγητος προκλητικός πλουτισμός κατά την διάρκεια της θητείας τους στην βουλή, έχοντας κάνει χρήση του αξιώματός τους ή έχοντας βάλει το χέρι στο μέλι.

Έτσι λοιπόν, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ύψος των βουλευτικών αποζημιώσεων και, όσο τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε, δεν παρουσιάζεται και κάτι εντυπωσιακό από την άποψη του παράνομου και προκλητικού πλουτισμού.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά στοιχεία!

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είσαι φτωχός για να υπερασπίζεσαι τους φτωχούς, ούτε πλούσιος για να υπερασπίζεσαι τους πλούσιους, αλλά...

Δεν γίνεται να παρουσιάζεσαι ως “παιδί του λαού” και να κατακεραυνώνεις τον πλούτο από το πρωί μέχρι το βράδυ όταν έχεις εκατομμύρια στην τράπεζα!

Δεν γίνεται να είσαι κρατιστής, να θέλεις να ρίξεις στην πυρά τον ιδιωτικό “σάπιο” τομέα και να κρατικοποιήσεις τις τράπεζες όταν έχεις πλουτίσει ως εργαζόμενος σε αυτόν!

Δεν γίνεται, ολημερίς και ολονυχτίς, να κατηγορείς διεθνείς οίκους και εταιρείες όταν είσαι κάτοχος μετοχών τους!

Δεν γίνεται να μέμφεσαι τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι “λόγω του πλούτου τους δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα του φτωχού και πεινασμένου λαού που ζει στην ανέχεια” όταν η δική σου περιουσιακή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το μεγαλύτερο ποσοστό των κυβερνητικών βουλευτών!

Ναι, δεν είναι παράνομο.
Αλλά σίγουρα είναι ανήθικο και υποκριτικό!

Ειδικά για τα κόμματα της αριστεράς υπάρχουν και ιδεολογικά κολλήματα τα οποία καθιστούν ηθικά και ιδεολογικά επιτρεπτές τις δηλώσεις του ΚΚΕ.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως αλλάζουν τα πράγματα.
Εκεί έχουν εφεύρει τον “αριστερό καπιταλισμό”!

Όταν οι εκατομμυριούχοι βουλευτές της αριστεράς υπερηφανεύονται ότι τα χρήματά τους τα έχουν κρατήσει στην Ελλάδα, προσθέτοντας μάλιστα με στόμφο ότι δεν προέρχονται από το δημόσιο, δεν ακούγεται και πολύ παρήγορο ούτε βελτιώνει την κατάστασή τους.

Ανέκαθεν ξέραμε ότι υπήρχαν “αριστεροί με δεξιές τσέπες” αλλά συνήθως αναφερόμασταν σε απλού καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που έπαιρναν την πανάκριβη αμαξάρα τους για να πεταχτούν στο περίπτερο και να αγοράσουν την Αυγή ή ακόμα και τον Ριζοσπάστη.

Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ να θεωρήσουμε “αριστερούς με δεξιές τσέπες” αυτούς που έχουν κάνει την αριστεροσύνη τους επάγγελμα και δηλώνουν εκπρόσωποι της εγχώριας αριστεράς συναρπάζοντας τα πλήθη με τους πύρινους λόγους τους!

Όταν βλέπεις εκατομμυριούχους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς αν έχει πραγματικά σκοπό να φορολογήσει τον πλούτο.

Όταν αυτοί οι βουλευτές έχουν πλουτίσει στον ιδιωτικό τομέα, αναρωτιέσαι εάν έχει πραγματικά σκοπό πχ να κρατικοποιήσει τις τράπεζες.

Όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτοχοι εταιρειών όπως η Black Rock ή η JP Morgan, αναρωτιέσαι εάν έχουν πραγματικά σκοπό να εναντιωθούν σε τέτοιου είδους εταιρείες και συμφέροντα.

Με λίγα λόγια...

Το “πόθεν έσχες” πολλών βουλευτών, μας έκανε για μία ακόμα φορά να αναρωτηθούμε εάν το νόμιμο είναι και ηθικό.

Δημιουργεί επίσης αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για την αληθινή ή υποκριτική αριστεροσύνη του.

Εκτός εάν το εκατομμύριο στην τράπεζα βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του πόνου του άλλου.

Και στο κάτω-κάτω ο οποιοσδήποτε δεξιός, καπιταλιστής και κεφαλαιοκράτης -εάν δεν τα έχει κλέψει- είναι λογικό να έχει μεγάλη περιουσία.

Αλλά ο “αριστερός καπιταλισμός” αντιτίθεται στους “νόμους της φύσης” και δεν δικαιολογείται από καμία ιδεολογία!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: