Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο ηθικό είναι ..κάθε τι που ..νομικά ¨επιτρέπεται¨;...

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος
 
Μια φράση του πρωθυπουργού… « 'να πάτε στο υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασία εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων..», αποτελεί κάτι καινούργιο για τα δημόσια πράγματα της χώρας.
 
Και όμως η αρχή πρέπει να γίνει μέσα στο ίδιο το νομοθετικό σώμα Τη Βουλή..
 
Με μια μονοκονδυλιά να σβήσουν ΟΛΑ ΤΑ παρανόμως.. ΝΟΜΙΜΑ… που έχουν από χρόνια θεσπιστεί και να ξαναχτιστεί μια την ηθική η οποία θα κατατείνει στην ΙΣΟΤΗΤΑ όλων των πολιτών, όπως ευαγγελίζεται αυτό το ..φουκαριάρικο το σύνταγμα .
 
Ας είναι αφορμή για αυτό, όσα επιεικώς απαράδεκτα , αποκαλύφτηκαν τις τελευταίες αυτές μέρες . Και ρωτώ με θυμό, με ποιο ¨ ηθικό δικαίωμα¨ μου λέει κάποιος , που ΕΓΩ τον έστειλα να εκπροσωπήσει απλά την ΔΙΚΗ μου γνώμη και απόφαση στη Βουλή, πως ο ¨νόμος¨ του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει αυτός την ΔΙΚΗ του κόρη για να διορίσει στη Βουλή και όχι την δική μου ή τη δική σου κόρη.. που παραμένουν χωρίς εργασία ;
 
Και για να έχουμε καλό ερώτημα τι σημαίνει, για μένα τον απλό πολίτη, νόμιμο.. ;
 
Για μένα η έννοια της ηθικής μπαίνει εμπρός από τη έννοια νόμος. Ο νόμος δεν είναι παρά κανόνες , που σκοπό έχουν να ρυθμίσουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις των ανθρώπων σε μια οργανωμένη κοινωνία.
 
Και επειδή οι νόμοι γράφονται για ανθρώπους και απευθύνονται σε ανθρώπους πρέπει να διέπονται από μια και μόνο αρχή. Την αρχή της ηθικής. Να αποτελεί έναν χρυσό κανόνα που σκοπό έχει να αντιμετωπίσει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες σαν ίσους .
 
Χωρίς εξαίρεση , χωρίς ..παραθυράκια , χωρίς συμβιβασμούς.
 
Διαφορετικά , ένας νόμος δεν θα είναι παρά μια .¨.γραμμή¨ που κατάφερε να περάσουν ¨κάποιοι¨ με ιδιοτελή συμφέροντα, δίνοντας της μια ..αμφίβολη νομιμοποίηση μέσα στη βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: