Δριμείς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο χρησιμοποιεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Εμμανουήλ Παπαδάκης σε αναφορά που απέστειλε στην Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός εγκαλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τις πρόσφατες δηλώσεις του «περί μακελειού» και, ταυτόχρονα, τον παροτρύνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των νοσοκομείων και «με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την «αποπροστασία» του πολίτη, από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. υπουργού Υγείας περί μακελειού που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η ΜΚΟ, ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την αποπροστασία του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».
Και συνεχίζει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Οσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία μάς έφθασαν σε αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν σχέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ’ αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την αριστοτέλεια διατύπωση)».
Ταυτόχρονα ο εισαγγελικός λειτουργός ρίχνει τα βέλη του τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τα οποία ζητάει να σταματήσουν τα «λαϊκά ιεροδικαστήρια», τα οποία παραπλανούν την κοινή γνώμη και προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στη Δικαιοσύνη, όσο και στους δικαστές και τους εισαγγελείς, τους οποίους καλεί να κάνουν αυτοκριτική.
Χαρακτηριστικά για τους δικαστικούς λειτουργούς αναφέρει: «Καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν, όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική, γιατί όποιος την αφήνει εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της».
Στην κατάληψη της αναφοράς του ο κ. Παπαδάκης σημειώνει: «Στο δίλημμα των πολιτών “τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή” να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης».
Βάσω Παλαιού
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ν' αγιάσει το στόμα του του ανθρώπου!
Βέβαια λέει τα αυτονόητα, αλλά και αυτό είναι δυσεύρετο στην εποχή της παντελούς έλλειψης... απλής κοινής λογικής!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου