Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ...

*...
Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την αντίδραση του κόσμου στο πρόσφατο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το μνημόνιο στην βουλή.

Παρατηρώ ότι, ακόμα και αντιμνημονιακοί κυρίως ιδιώτες επαγγελματίες, αισθάνονται μία ανακούφιση για την “αποφυγή άμεσης χρεοκοπίας”.

Φαίνεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η Ελλάδα εγκλωβίστηκε από την απαράδεκτη πολιτική του ΓΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια και η ψήφιση του τελευταίου(;) μνημονίου ήταν επιβεβλημένη.

Το σέβομαι αν και συνεχίζω να έχω τις επιφυλάξεις μου για την πιθανότητα άμεσης χρεοκοπίας, για τις επιπτώσεις της και την “βέβαιη” αποφυγή της λόγω μνημονίου.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς δέχτηκε να ψηφίσει το μνημόνιο έχοντας ακριβώς αυτά κατά νου, καθώς και πιέσεις της ΕΕ εκβιάζοντας με την άμεση χρεοκοπία της χώρας.

Η Γερμανία λοιπόν, η οποία προφανώς θεωρεί τον εαυτό της κυρίαρχο της Ευρώπης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει την κυριαρχία της, κατάφερε για άλλη μία φορά να εκβιάσει και ο ωμός εκβιασμός της να αποδώσει.

Η αναβολή του σημερινού eurogroupe δείχνει ότι πιθανότατα ούτε η ίδια η Γερμανία περίμενε ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί τους όρους του μνημονίου!

Για την ακρίβεια, τα γελοία επιχειρήματα που προβάλλονται για την αναβολή της απόφασης, θυμίζουν έντονα την Ελληνική παροιμία “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”.

Είναι πλέον προφανές ότι δεν είναι διατεθειμένοι ως... “εταίροι” μας να δείξουν αλληλεγγύη στο πρόβλημα της χώρας για το οποίο δεν είναι άμοιροι ευθυνών(!) και με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αποφύγουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ  δέσμευση για βοήθεια.

Προσπαθούν να μας εκνευρίσουν με τις δηλώσεις Σόιμπλε που αποτελούν στυγνή παρέμβαση σε εσωτερικά θέματα της χώρας...

Μιλούν για έλλειψη εμπιστοσύνης (σ' αυτό το θέμα ίσως να έχουν κάποιο δίκιο) και ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις πολιτικών αρχηγών οι  οποίες ουδεμία βαρύτητα θα έχουν αύριο...

Συνδέουν το PSI με την νέα δανειακή σύμβαση και εκβιάζουν με αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν έχει προβλεφθεί και δεν μπορεί να γίνει χωρίς να το αποφασίσει η ίδια η Ελλάδα...

Χρησιμοποιούν διάφορα “τεχνάσματα” και κάνουν διάφορα “παιχνίδια” εις βάρος της Ελλάδας για να κρύψουν την ανικανότητα της “πανίσχυρης”  Γερμανίας να βοηθήσει έναν εταίρο της.

Εμ, κυρία Μέρκελ μου...
Όταν θες να το παίζεις παντοδύναμος πρέπει να έχεις και τα ανάλογα προσόντα!

Εάν η Γερμανία δεν πάρει απόφαση ότι τελειώνει ο χρόνος της και πρέπει επιτέλους να “ζυμώσει” θέλει δεν θέλει, το μέλλον είναι αβέβαιο οικονομικά αλλά και κοινωνικά.

Και η αντίδραση δεν θα είναι μόνο στην... “μικρή και ασήμαντη Ελλαδίτσα” αλλά πολύ σύντομα θα φανεί ότι η Ελλάδα είναι μόνο το πειραματόζωο και η αντίδραση θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η “μικρή και ασήμαντη Ελλαδίτσα” θα έχει δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Ευρώπη είναι παιδική χαρά και το ευρώ ένα απλό παιχνιδάκι χωρίς ενότητα και αποφασιστικότητα.

Η αναξιοπιστία θα γίνει σύντομα Ευρωπαϊκό πρόβλημα και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για όλους.

Απλή κοινή λογική...

*...Η, αμφιβόλου αισθητικής, γελοιογραφία δημοσιεύθηκε στην Βρετανική εφημερίδα "Independent" παρουσιάζοντας την Μέρκελ, ως άλλος Κρόνος, να καταβροχθίζει το "παιδί της"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: