Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;... (αποσπάσματα ομιλίας ΓΑΠ)

Όμως, θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι σήμερα πατριώτης; Τι είναι πατριωτισμός σήμερα; Πατριώτης είναι αυτός που διπλασίασε το χρέος και τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χρεώσει τις επόμενες γενιές, αλλά και κανείς να μην δανείζει πια τη χώρα μας, κινδυνεύοντας με χρεοκοπία; Ή αυτός που προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα;
ΣΧΟΛΙΟ: Πότε σταμάτησαν να μας δανείζουν; Αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω!) μέχρι που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα δανεισμού. Για την ακρίβεια και το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε κανονικότητα και χωρίς προβλήματα τους πρώτους μήνες της θητείας του! Μετά... βούλιαξε τον "Τιτανικό"! Όχι να μας λέει ότι προσπαθεί να λύσει και το πρόβλημα... που ο ίδιος δημιούργησε!
Πατριώτης είναι αυτός που δίνει μάχη σε όλη την Ευρώπη, για να βρει χρήματα για τη χώρα του; Ή αυτός που στέκεται αμέτοχος και παριστάνει, από την ασφάλεια του καναπέ του, τον αδιάλλακτο και το σκληρό διαπραγματευτή;
ΣΧΟΛΙΟ: Τον παρακαλώ... τον ικετεύω... να σταματήσει να δίνει την "μάχη" και να γυρίζει σαν ζήτουλας λέγοντας "ΝΑΙ" σε ότι του ζητούν και να κάτσει "στην ασφάλεια του καναπέ" του μήπως προλάβουμε να σώσουμε και τίποτα σ' αυτήν την χώρα!


Πατριώτης είναι αυτός που μειώνει τα ελλείμματα, για να γυρίσει η χώρα μας στη σιγουριά και την ασφάλεια; Ή αυτός που υπόσχεται ξανά παροχές και μειώσεις φόρων, που θα αυξήσουν και πάλι τα ελλείμματα και τα χρέη, εάν δεν πάμε σ' ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο;
ΣΧΟΛΙΟ: Πρώτον, δεν αποδέχομαι ότι μειώνονται τα ελλείμματα ότι και να μου λέει η "κυβέρνηση". Δεύτερον, δεν άκουσα κανέναν να υπόσχεται παροχές αλλά θυσίες με μεγαλύτερη δικαιοσύνη και φως στην άκρη του τούνελ. Τρίτον, τι σημαίνει "άλλο" αναπτυξιακό μοντέλο; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τώρα εφαρμόζεται κάποιο... οποιοδήποτε... αναπτυξιακό μοντέλο;
Είναι πατριωτισμός το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από την ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν και θα κάνουν το καθήκον τους; Διότι εμείς κάνουμε το καθήκον μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν ήταν απαραίτητη η ψήφος Βουλευτών και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα άφηναν να χρεοκοπήσει η χώρα.
ΣΧΟΛΙΟ: Κραυγή αγωνίας του ΓΑΠ... "Βοήθεια παλικάρια! Ψηφίστε γιατί χανόμαστε!" Και η γνωστή επωδός... "αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε"!


Αλλά βεβαίως, έχουν αυτή την ευκολία, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα.
ΣΧΟΛΙΟ: Τους υπενθυμίζει και τα όσα έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα για να ξέρουν ότι δεν σώζονται πλέον με μία ενδεχόμενη καθυστερημένη "επανάσταση" αύριο!
Είναι πατριωτισμός να αρνείσαι τη συμμετοχή σε μια εθνική προσπάθεια; Ή μήπως είναι πατριωτισμός ή πράξη τιμωρίας, αν θέλετε, απέναντι στους «κακούς» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του διεθνούς καπιταλισμού, το να καταστρέφουμε τα σχολεία μας ή τα Πανεπιστήμιά μας, τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού λαού;
ΣΧΟΛΙΟ: Κανένας δεν είναι σύμφωνος με τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς. Αντιθέτως πολλοί είναι αντίθετοι στον όρο "εθνική" προσπάθεια αφού οδηγεί σε "εθνική" καταστροφή! Και να μην ξεχνάμε ότι πρώτος ο "σοσιαλιστής" ΓΑΠ έλεγε (προεκλογικά βέβαια και όταν κανένας δεν είχε διανοηθεί καν την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα!) για τους «κακούς» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και  του διεθνούς καπιταλισμού!
Αυτή είναι η αριστερή πράξη κατά του καπιταλισμού; Να καταστρέφουμε τη δημόσια περιουσία; Ή μήπως οι διαδηλωτές στη Wall Street δεν είναι απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα, με τους οποίους, πιστεύω, όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε και έχουμε μιλήσει και σε διεθνές επίπεδο για τις θέσεις τους.
ΣΧΟΛΙΟ: Πάλι ονειρεύεται να γίνει διαδηλωτής; Αφού δεν του βγαίνει γιατί το προσπαθεί;


Τους είδατε, όμως, να πηγαίνουν να καταστρέφουν σχολεία, να καταστρέφουν Πανεπιστήμια, να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία; Ξέρουν πού είναι ο πραγματικός εχθρός.
ΣΧΟΛΙΟ: Σωστή σκέψη και η διαφωνία με τις καταστροφές είναι δεδομένη. Και βέβαια ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός αλλά... σε φυλάνε καλά!


Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι η δημόσια περιουσία και η περιουσία του Ελληνικού λαού. Ο πραγματικός εχθρός, δεν είναι μια Κυβέρνηση που πασχίζει να βάλει τάξη σ' αυτό τον τόπο.
ΣΧΟΛΙΟ: Πως είπατε; Δεν κατάλαβα. Ποιος κάνει τι;

Η πραγματική μάχη είναι να αλλάξουμε την κοινωνία μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεφύγουμε από αυτές τις αλληλοκατηγορίες και να μπορέσουμε ενωμένοι να φτιάξουμε μια διαφορετική πατρίδα.
ΣΧΟΛΙΟ: Αν είναι να την κάνουμε όπως την ονειρεύονται στο ΠΑΣΟΚ... αστε το καλύτερα!

Αυτό είναι το στοίχημα και αυτή είναι η πρόκληση. Είναι πατριωτισμός να συμπεριφερόμαστε σαν να αγνοούμε τι συμβαίνει στη χώρα μας, τι προβλήματα και τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε, φερόμενοι ο καθένας μας εγωιστικά, περιφρονώντας και τιμωρώντας την υπόλοιπη κοινωνία;
ΣΧΟΛΙΟ: Έλα μου ντε; Αφού το καταλαβαίνει γιατί δεν κάνει στην άκρη αλλά "εγωιστικά" παραμένει στην καρέκλα του "περιφρονώντας και τιμωρώντας την υπόλοιπη κοινωνία":


Αγνοώντας π.χ. τα προβλήματα 400 χιλιάδων συμπολιτών μας, που δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα και έχασαν τη δουλειά τους, οι οποίοι όμως δεν καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, δεν σπάνε σχολεία, ούτε κλείνουν δρόμους.
ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή λοιπόν ήσυχα-ήσυχα κατέστρεψαν τον ιδιωτικό τομέα και έστειλαν (πολύ περισσότερους από) 400 χιλ. εργαζομένους στην ανεργία απαιτούν να γίνεται το ίδιο και στο δημόσιο χωρίς να σκέφτονται ότι εκεί υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Στο δημόσιο αυτοί οι ίδιοι  εξέθρεψαν το τέρας του κομματισμού και της ΠΑΣΟΚοκρατίας και δεν μπορούν έτσι απλά να τους παίρνουν πίσω όσα χρόνια τώρα τους τάζουν!


Είναι πατριώτης αυτός που ξεχνά πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, που ξεχνά την ιστορία μας; Είναι πατριώτης και προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα αυτός που δεν αναγνωρίζει ούτε μια επιτυχία στη χώρα μας; Ούτε καν αυτές που αναγνωρίζουν όσοι στο εξωτερικό είναι καλοπροαίρετοι; Που θέλει να ποντάρει στην αποτυχία, που θέλει να προπαγανδίζει την αποτυχία, που θέλει να διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό; Και αυτά, βεβαίως, τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός.
ΣΧΟΛΙΟ: Έχω όλη την καλή διάθεση να αναγνωρίσω κάποια επιτυχία, οποιαδήποτε επιτυχία, φτάνει να είναι επιτυχία! Δεν θεωρώ πχ "μεγάλη επιτυχία" το ότι χρεώθηκε η χώρα μου με το μεγαλύτερο δάνειο που δόθηκε ποτέ σε χώρα! Ειδικά όταν ακόμα και αυτό το χρήμα πάει σε σπατάλες μαζί με ότι άλλο μαζεύουν από όλους τους υπερ-φορολογημένους πολίτες! Και από πότε το να λες την αλήθεια είναι "αρνητική προπαγάνδα"; Άσε που πλέον το βλέπουν όλοι!
Υπάρχει συναίσθηση τι αγώνας δίνεται καθημερινά, για να μπορέσουμε εμείς, η Κυβέρνηση, να δίνουμε μισθό και σύνταξη κάθε μήνα στον πολίτη;
ΣΧΟΛΙΟ: Για να καταλάβω... χάρη μας κάνει; Αυτή δεν είναι η δουλειά του; Άσχετα που έτσι που τα έχει κάνει χρειάζεται "αγώνας" για τα απλά, τα καθημερινά και τα αυτονόητα!

* * *
Με λίγα λόγια...

Για άλλη μία φορά κατάλαβα ότι έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το ποιος είναι πατριώτης και το τι είναι πατριωτικό καθήκον!

Όποιος ενδιαφέρεται και κυρίως όποιος αντέχει να διαβάσει ολόκληρη την ομιλία του ΓΑΠ  θα την βρει ΕΔΩ.

Εγώ αρνούμαι να συνεχίσω.

Σταματάω όσο έχω ακόμα την δυνατότητα σκέψης με την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: