Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανεξάρτητες αρχές...

Η σύγχρονη νεοταξική μόδα, η οποία αργά και σταθερά αφαιρεί εξουσίες από τα εθνικά Κοινοβούλια, είναι οι «ανεξάρτητες» αρχές. Η λειτουργία τους επεκτείνεται από τον έλεγχο της... ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων μέχρι την «προστασία» των προσωπικών δεδομένων. Στεγάζονται σε πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις και απασχολούν ορδές από βολεμένους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν σαφές αντικείμενο, αλλά οι αποδοχές τους -σε σύγκριση με άλλους, σκληρά εργαζόμενους Ελληνες- είναι προκλητικές.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (μια επινόηση του Κώστα Σημίτη) θα καταβάλει ενοίκια, μόνο για το 2012, ύψους 400.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους! Τα κοινόχρηστα για τα γραφεία που νοικιάζει η εμπροσθοφυλακή της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τα οποία πληρώνουν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι φτάνουν τα 100.000 ευρώ! Δηλαδή 8.333 ευρώ τον μήνα!

Αν κάποιος πολίτης δει τον προϋπολογισμό αυτής της άχρηστης δομής, η οποία δεν παράγει κάτι, αλλά πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, θα μείνει άναυδος από τις δαπάνες για τη μισθοδοσία, τις υπερωρίες, τα ταξίδια και τα λοιπά έξοδα που διασφαλίζουν το ευ ζην μερικών άριστα δικτυωμένων παραγόντων του δημόσιου βίου.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κόψει με το μαχαίρι τούτες τις πολυτέλειες. Να στεγάσει σε δημόσια κτίρια όποιες αρχές κρίνει ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτές και να περικόψει ανελέητα το όργιο της κατασπατάλησης του υστερήματος του ελληνικού λαού.

Μπορεί μερικοί να ευνοούνται από το χονδρεμπόριο αέρα κοπανιστού, που πουλάνε αυτές οι «ανεξάρτητες» αρχές, αλλά ο κόσμος πεινάει και η κοινωνία δεν σηκώνει πλέον αυτές τις προκλήσεις.

Ιδού μια καλή αρχή για εξοικονόμηση πόρων!



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ανέκαθεν με ενοχλούσαν οι "ανεξάρτητες αρχές".
Δίνουν την εντύπωση ότι αποδεχόμαστε ως έχει το "σάπιο κράτος" και χρειαζόμαστε κάποιους τρίτους για να κάνουν σωστή(;) δουλειά.
Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο της "δημοκρατίας" είπα να ρίξω μία ματιά στις ιστοσελίδες των "ανεξάρτητων αρχών".
Κατ' αρχάς... 7 "ανεξάρτητες αρχές", 7 διαφορετικές ιστοσελίδες με 7 διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης και δομής άρα... 7 διαφορετικά τιμολόγια κατασκευής ιστοσελίδας!
Μερικές οφείλω να ομολογήσω ότι ενημερώνονται.
Είναι όμως και κάποιες που δημιουργούν απορίες...
Τουλάχιστον ως ιστοσελίδα λειτουργεί.
Έχει βέβαια και δελτία τύπου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, για τα βίαια γεγονότα της Πάτρα και διάφορα άλλα εντελώς άσχετα με τον τίτλο της "ανεξάρτητης αρχής" αλλά λειτουργεί και ενημερώνεται.
Το γνωστό σε όλους μας ΑΣΕΠ αλλιώς ξεκίνησε και αλλού η "ζωή" το πήγε αλλά, ως ιστοσελίδα,  λειτουργεί και ενημερώνεται.
Μέχρι και δημοσκόπηση για την χρησιμότητά του διενεργεί!
Εδώ τώρα αλλάζουν τα πράγματα...
Δελτία τύπου για το 2012...  2 (δύο)!
Δελτία τύπου για το 2011... 4 (τέσσερα)!
"Νέα" για το 2012... 5 (πέντε)! (το ένα είναι ανακοίνωση στις 27-01-12 για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28/01!)
Σε κάνει να αναρωτιέσαι... τι κάνουν;
Η πρώτη "ανεξάρτητη αρχή"!
Η δράση της γνωστή κυρίως στους δημοσιογράφους... ή μάλλον... σε κάποιους δημοσιογράφους.
Πάντως η ιστοσελίδα της λειτουργεί και ενημερώνεται ημερησίως.
"Θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού" λέει και ας πούμε ότι το κάνει...
Η ιστοσελίδα της είναι από τις καλύτερα στημένες και ενημερωμένες.
Ροζ/μωβ ιστοσελίδα(;) με ένα κατεβατό "συνοψισμένες" δραστηριότητες.
Ενημερωμένη και φαντάζομαι για τους ενδιαφερόμενους αρκετά οργανωμένη.
Την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αρχής την είδαμε κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή όπου ο σκοπός της ("η προστασία του απορρήτου των επιστολών, της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο καθώς και την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών") επετεύχθη!
Αραιά και που ενημερώνουν την ιστοσελίδα τους, μάλλον για να δείξουν ότι υπάρχουν και κάτι κάνουν...
Με λίγα λόγια...
Οι 7 "ανεξάρτητες αρχές" θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα στα αντίστοιχα υπουργεία, να λειτουργούν όπως πρέπει και να μην κοστίζουν όσο κοστίζουν χωρίς λόγο και αιτία.
Απλή κοινή λογική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: