Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Στο “λεφτά υπάρχουν” αντιτάσσουμε τη λογική»...

Βέβαιος πως ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί στον λαϊκισμό και δεν θα επιτρέψει να κατεδαφιστεί ό,τι χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες εμφανίζεται με συνέντευξή του στη «metro» ο Μανούσος Βολουδάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ακόμα πως απλοί πολίτες από όλους τους χώρους συστρατεύονται με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Θεωρείτε πως οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και αν ναι, γιατί;

Ήδη ακούγεται κοινός τόπος, είναι όμως η αλήθεια κι είναι εύκολο να δει κανείς γιατί. Πρώτον, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό των πιο κρίσιμων εκλογών. Όμως η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας έχει κι άλλες πτυχές, που καθιστούν ακόμη κρισιμότερες τις εκλογές της Κυριακής. Η οικονομική συγκυρία έφερε στο προσκήνιο πολιτικές δυνάμεις που, εκμεταλλευόμενες την αγανάκτηση των πολιτών, προωθούν ανεύθυνα και λαϊκίστικα προγράμματα, τα οποία απειλούν να κατεδαφίσουν ό,τι οικοδόμησε ο ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες. Απέναντι σε αυτό το καινούριο «λεφτά υπάρχουν» οφείλουμε και μπορούμε να αντιτάξουμε τη φωνή της ευθύνης και της λογικής.

Η Ν.Δ. την επομένη των εκλογών είναι έτοιμη για κυβέρνηση συνεργασίας είτε είναι πρώτο κόμμα είτε όχι;

Προφανώς και είναι. Ο Αντ. Σαμαράς το απέδειξε και με τη στάση του αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προς όλες τις δυνάμεις που θα συμφωνούσαν στα απολύτως αναγκαία και επείγοντα. Το κάλεσμα αυτό έμεινε αναπάντητο, από μεν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν προφανές ότι δεν ήθελε να αναλάβει καμιά ευθύνη, από δε κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) γιατί εξαρτούσαν τη στάση τους από το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνονταν δηλαδή στο πολιτικό κόστος κι όχι στην ανάγκη διακυβέρνησης της πατρίδας. Είναι παρήγορο ότι σήμερα σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθούν τρίτες εκλογές. Κι αυτό πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αναλάβει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Ένα κρίσιμο κομμάτι για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η Κρήτη. Πιστεύετε πως τα ποσοστά της Ν.Δ. θα είναι αυξημένα;

Θα είναι σημαντικά αυξημένα. Η πάλαι ποτέ παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη είναι ήδη παρελθόν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Παράλληλα, ξεπερνιούνται σταδιακά οι συνέπειες της διάσπασης της Κεντροδεξιάς, η οποία στην Κρήτη είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Εμείς που μείναμε πάντα σταθερά τοποθετημένοι στη Ν.Δ. κάναμε τα περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, παραμερίζοντας προσωπικές προτεραιότητες, στρατευόμενοι σε έναν κοινό πατριωτικό αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις που στρατεύθηκαν μαζί μας θα αποδείξουν ότι εργάζονται πραγματικά για τους ρητά διατυπωμένους στόχους μας. Από το αποτέλεσμα της Κυριακής θα κριθούμε όλοι.

Η πανστρατιά του Αντώνη Σαμαρά είχε αποτέλεσμα, με πλήθος στελεχών να ανταποκρίνονται. Αυτό θα φανεί την Κυριακή;

Πιστεύω πως ναι. Αυτό που με κάνει να το πιστεύω δεν είναι μόνο η συστράτευση των στελεχών, αλλά αυτό που βλέπω στην κοινωνία: Απλοί πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους συστρατεύονται στη δική μας παράταξη ως τη μοναδική που υποβάλλει ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα φανεί και την Κυριακή.

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε παροχές. Πιστεύετε ότι είναι εφικτό αυτό το πρόγραμμα;

Πιστεύω ότι ακόμα κι αυτοί που συνέταξαν αυτό το πρόγραμμα δεν το θεωρούν εφικτό! Για αυτό και δεν μπαίνουν στον κόπο να το κοστολογήσουν, για αυτό και πέφτουν οι ίδιοι σε αντιφάσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δείτε χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγες μέρες αφαίρεσε 2 δισεκατομμύρια από την εκτίμησή του για το πρωτογενές έλλειμμα του Προϋπολογισμού για το 2012! Μιλούσαν στις 24/5 για πρωτογενές έλλειμμα για φέτος στα 4 δισ. Λίγες ημέρες μετά, παρουσίαζαν τις οικονομικές τους προτάσεις μιλώντας για έλλειμμα 2 δισ. Τα 2 δισ. που «εξαφανίστηκαν» ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν ακριβώς για να κρύψουν ότι οι αριθμοί «δεν βγαίνουν» και άρα το πρόγραμμα είναι ανέφικτο. Παράλληλα, βέβαια, θέλησαν έτσι να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που δημιουργεί η μοναδική εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργεί το πρόγραμμά του, που αφορά την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε 700.000 νοικοκυριά, ύψους περίπου 2 δισ., όσο δηλαδή είναι το «χαράτσι» της ΔΕΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: