Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΓΙΑ …ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !!

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος

   Παρακολουθώ τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις  στη χώρα μου αλλά και στη υπόλοιπη   Ευρώπη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή.

   Διαπιστώνω με απορία θέλω να τονίσω ,  μια πολύ παιδαριώδη επιχείρηση  που ακόμα και πριν από τις εκλογές έχει φουντώσει στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.  Και μιλώ για τις ..αφύσικες ..πιέσεις των Ευρωπαίων  αξιωματούχων προς τους Έλληνες πολίτες να ..ψηφήσουν τα κόμματα που ανήκουν στις λεγόμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

   Αλήθεια πιο παιδαριώδη πολιτική κίνηση από αυτή, εκ μέρους  των  ¨ιδιαίτερα  μορφωμένων¨ στη τέχνη της πολιτικής ίντριγκας , δεν περίμενα.. !!

   Γνωρίζουν  καλά  την οργή που σοβεί στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών , για  τις σκληρές ( απάνθρωπες μπορώ να πω..)  εντολές τους.. Όπως ξέρουν καλά πως οποιαδήποτε δική τους πρόταση- στήριξη κομμάτων που θεωρούνται πως υπέκυψαν στις πιέσεις τους,  ενέχει θέση κόκκινου πανιού με  αποτέλεσμα ακριβώς αντίθετο  από αυτό που υποτίθεται πως επιθυμεί η  Γερμανοκρατούμενη πλέον Ευρώπη.

   Τότε , θα ρωτήσει κάποιος  αθώα,, γιατί άραγε επιμένουν σ’ αυτό το  περίεργο τουλάχιστον ¨σφυροκόπημα ¨ της αντοχής αλλά και της  ανοχής μας;  Γιατί  ενώ, ξέρουν  τι  ακριβώς  πετυχαίνουν με τις  ¨προτροπές ¨ τους  για στήριξη των κομμάτων του ΕΥΡΩ  , εκείνοι συνεχίζουν;

   Να πιστέψω πως είναι  αδαείς  στα τεχνάσματα της Realpolitik;  Ποιοι άραγε οι απόγονοι του μαιτρ των αιώνων του Μέτερνιχ; Οι  άριστοι των αρίστων στα πάσης φύσεως πολιτικά τεχνάσματα;  Μάλλον  είναι μια εκδοχή που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει !

   Τότε , αν αυτό δεν συμβαίνει , θα πρέπει να εξετάσουμε  τη δεύτερη εκδοχή.  Μήπως , επειδή το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά , ο σκοπός τους είναι διαμετρικά αντίθετος από αυτό που αφήνουν να εννοηθεί ;

   Μήπως, λέω μήπως, ο απώτερος σκοπός τους είναι , απευθυνόμενοι στο βαρύ θυμικό των Ελλήνων,  να αποδομήσουν ολοκληρωτικά τα κόμματα αυτά.  Να στρέψουν τους πολίτες  ακόμα πιο έντονα στο να ψηφίσουν με ..θυμό; 

   Μήπως έτσι,  η Ευρώπη της Μέρκελ  και των  γερακιών της Ευρωζώνης , προσπαθούν να απαλλαγούν από έναν πραγματικά προβληματικό μέλος της, αναγκάζοντάς με το να  ψηφίσουν τους Ευρωσκεπτικιστές που κρύβονται πίσω από τους δήθεν ¨αντιμνημονιακούς  σχηματισμούς¨ που δεν θα διστάζουν να επιλέξουν τη μοναχική πορεία της χώρας μας.    Ποντάρουν στο εκρηκτικό μεσογειακό ταπεραμέντο μας  και   εμείς , δυστυχώς για τη χώρα μας ,   παίζουμε το δικό τους παιχνίδι !!  

   Για σκεφτείτε με πόσο απλές κινήσεις μπορούν να φτάσουν στο ματ.. του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού οικονομικού  για το οποίο έχουν προφανώς διαπιστώσει πως  θα τους στοιχίσουμε πολύ περισσότερο μακροχρόνια,  όσο παραμένουμε  στη ζώνη του ΕΥΡΩ  .. από τις στιγμιαίες ¨χασούρες¨ που θα ακολουθήσουν την  αποχώρησή μας από αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: