Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ...

Τελικά όποιος ασχολείται με εμάς ποτέ δεν βαριέται!....
Είμαστε γεμάτοι εκπλήξεις και ποτέ δεν μπορεί να ξέρει από που θα του την φέρουμε!...

Έτσι έγινε και την Παρασκευή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η τρόικα, η οποία δεν απαρτίζεται από πολιτικούς αλλά από τεχνοκράτες, έδωσε συνέντευξη τύπου λέγοντας αυτά που είχε συμφωνήσει και υπογράψει με την κυβέρνηση και με τον τρόπο και το ύφος που τα είπε και στους υπουργούς.

Όσα είπαν ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων μια και η κυβέρνηση εμφανίστηκε να έχει συμφωνήσει για το ξεπούλημα των “ασημικών” (όπως έλεγε ο ΓΑΠ όταν ήταν αντιπολίτευση!) και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών φάνηκαν να δρουν ως απλοί μεσίτες!

Λόγω αυτής της κατακραυγής, ακόμα και από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχαμε “επαναστατημένη” μεταμεσονύχτια αντίδραση της κυβέρνησης!
Κάτι σαν τον Ραν-ταν-πλαν που του πατάς την ουρά το πρωί και αντιδρά το βράδυ...

Το θέμα είναι ότι κατάφεραν για άλλη μία φορά να μην συζητάμε για την ουσία αλλά για την επικοινωνία.
Όλη η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο και το ύφος των ανακοινώσεων (άραγε είναι διαφορετική η συμπεριφορά τους μπροστά στα μέλη της κυβερνήσεως μας;) χωρίς κανένας να ασχολείται με το περιεχόμενο και τα όσα συμφώνησε να κάνει η κυβέρνηση!

Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση της χώρας και τόσο αποτυχημένη η “σωτηρία” από το μνημόνιο, θα ήταν ιδιαιτέρως γελοία και κωμική η παράσταση!

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση συμφώνησε σε όλα, αφού υπέγραψε όλα όσα της ζητήθηκαν, αφού ανέλαβε την υποχρέωση να τα πραγματοποιήσει πάσι θυσία... βγήκε μέσα στην νύχτα να καταγγείλει την τρόικα που τα είπε στους Έλληνες.

Προφανώς ήθελαν να μείνουν κρυφά!

Βέβαια διάψευση επί της ουσίας δεν έκαναν απλά γιατί δεν μπορούσαν.
Θα έβγαζε η τρόικα τα χαρτιά με τις υπογραφές και θα γινόταν χαμός!

Έκαναν λοιπόν “το ποντίκι που βρυχάται”!

Έχοντας παραδώσει την εξουσία στους γραφειοκράτες της τρόικα αντιδρούν κάνοντας τους επαναστάτες του γλυκού νερού.
Υποχρεώνουν τους “κυβερνήτες” μας να ζητήσουν συγνώμη(!) και αποκτά ακόμα πιο γελοία χροιά η όλη κατάσταση!
Φαντάζομαι τι γέλιο έχουν κάνει με τον χειρισμό της κυβέρνησης μας αλλά και με το πόσο εύκολα ο Ελληνικός λαός “κατάπιε” όσα του μέλλονται και αντιδρά μόνο για την επικοινωνία!

Όλοι βλέπουν πλέον ότι το μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά.
Όλοι βλέπουν την ύφεση που δημιουργεί και το ξεπούλημα που ετοιμάζεται.
Όλοι ξέρουν ότι αν πουλάς ένα ακίνητο θα το πουλήσεις ακριβά. Αν όμως πουλάς πολλά μαζί και οι αγοραστές ξέρουν ότι έχεις ανάγκη θα τα πουλήσεις για ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις  για να καταλάβει κανείς ότι η περιουσία του κράτους πάει για ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας!

Όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση τόσους μήνες τώρα δεν έχει φτιάξει μόνη της ένα πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του κράτους για να μην αθετήσει όσα έλεγε ως αντιπολίτευση(...) και περίμενε να της το επιβάλουν και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα 5ετίας!

Κύριοι,

Είναι πλέον δεδομένο ότι είστε επικίνδυνοι για την χώρα!
Οι χειρισμοί σας μπορούν να χαρακτηριστούν από γελοίοι και άσχετοι έως μειοδοτικοί και προδοτικοί!
Κάποιος πρέπει να ξαναγυρίσει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στην Ελλάδα!

Αν εσείς δεν μπορείτε, αν έχετε παραδώσει τα πάντα στην τρόικα και μάλιστα αμαχητί και στόχος σας είναι απλώς να μην το μάθει ο Ελληνικός λαός... κάντε στην άκρη!

Η ιστορία μας, η προσφορά μας διεθνώς στον πολιτισμό και όχι μόνο, το φιλότιμο και η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπουν ξαφνικά να παριστάνουμε “το ποντίκι που βρυχάται”!

Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε “λιοντάρια”.
Μπορεί ενίοτε να είμαστε εν υπνώσει αλλά παραμένουμε “λιοντάρια”!
Αν συνεχίσετε έτσι σύντομα θα ξυπνήσουμε και θα ακούσετε τον βρυχηθμό μας!


Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: