Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΑΓΝΗ(;) ΒΛΑΚΕΙΑ;...



Το Σαββατοκύριακο παρουσιάστηκε ένα “διαφημιστικό” σποτάκι του ΠΑΣΟΚ για τους 20 μήνες του στην κυβέρνηση.

Δεν ξέρω ποιος επικοινωνιακός σύμβουλος-εγκέφαλος το σκέφτηκε και ποιος φωστήρας της κυβέρνησης το ενέκρινε αλλά θεωρώ ότι μεγαλύτερη βλακεία δεν θα μπορούσαν να κάνουν... αν και συχνά με εκπλήσσουν!

Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (τυπικά τουλάχιστον) για να “επιβάλλεται” η τηλεοπτική παρουσία και ο απολογισμός πεπραγμένων.
Ίσα-ίσα που με αυτήν τους την κίνηση επιτείνουν την φημολογία για πρόωρες εκλογές όσο και αν προσπαθούν να τις ξορκίσουν!

Αναρωτήθηκα λοιπόν, πραγματικά σε ποιους απευθύνονται;

Πόσο φανατικά ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι κάποιος για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την καθαρή προπαγάνδα που γίνεται στο συγκεκριμένο σποτάκι;

Πόσο φανατικά ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι η σημερινή κυβέρνηση πχ “εξασφαλίζει το μέλλον το παιδιών μας” ή  “κινεί την χώρα με ορμή προς τα εμπρός”;

Πάντως ο σύμβουλος που προώθησε αυτήν την ιδέα είναι άξιο τέκνο του Λαλιώτη!
Είναι μία “μοντέρνα” και επικαιροποιημένη εκδοχή Λαλιώτικης προπαγάνδας άλλων εποχών.

Κανονικά, συνηθίζεται τουλάχιστον, κάτι τέτοιο να μην το παίρνει ένας μόνο υπό την ευθύνη του αλλά να το βλέπουν πολλοί ανευθυνο-υπεύθυνοι πριν βγει στον αέρα.
Κανένας δεν σκέφτηκε ότι προκαλεί;

Είναι φοβερά προκλητικό όχι μόνο αυτά που λέει ή πρεσβεύει αλλά και γιατί είναι  προφανώς  ακριβοπληρωμένο σε εποχές κρίσης και αγανάκτησης.
Ειδικά τις ημέρες που ετοιμάζεις νέα μέτρα για ακόμα μεγαλύτερη “αφαίμαξη” της αγοράς και ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια και πείνα των πολιτών της χώρας σου δεν μπορείς να πετάς χιλιάδες (ή μήπως εκατομμύρια;) κρατικά ευρώ για δική σου προπαγάνδα!
Είναι τουλάχιστον τραγικό!

Τα όσα με περίσσιο θράσος αναφέρονται στο σποτάκι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ένα non-paper προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακριβοπληρωμένο βέβαια... αλλά non-paper!

Στο youtube άντεξε λίγες μόλις ώρες με ελεύθερη την κριτική (rating) και μετά έκλεισε... ο καθένας φαντάζεται γιατί...
Δεν άντεξα βέβαια να διαβάσω όλα τα σχόλια που το ακολουθούν.
Έψαξα μόνο το πρώτο θετικό...

Επιτέλους!!! Ωρα ήταν το Κίνημα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλα και τα εκατομμύρια λαού που το στηρίζουν απέναντι στη λάσπη της ακροαριστεράς!
Ιδου το έργο μας κύριοι, με σκληρή δουλειά και αίσθημα ευθύνης ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ απο το γκρεμο της πτωχευσης. Τα μεγάλα λόγια εκ του ασφαλούς είναι εύκολα, να δω όμως πως θα πληρώνονταν μισθοι και συντάξεις!!

Τι να σχολιάσει κανείς τώρα...

Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για τέτοια ολοφάνερη πρόκληση.
Η επικοινωνιακή αυτή “πατάτα” αποδεικνύει περίτρανα τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση.
Όπως όμως είναι γνωστό τοις πάσι “ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”  και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις ενίοτε προκλητικές και γελοίες!

Παρ' όλο που φαίνεται καθαρά ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις καρέκλες τους, επίσης καθαρά φαίνεται ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.
Και τότε η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική μας!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: