Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

"ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ..."

Ως γνήσια Ελληνίδα έχω άποψη για όλα άρα και για τον ανασχηματισμό!

Έγραψα την άποψή μου εχθές στο facebook και αμέσως δέχθηκα μηνύματα από φίλους ΝΔκράτες και μη.

Κατ' αρχάς, θεωρώ ότι ουδέποτε ένας ανασχηματισμός ή σχηματισμός κυβέρνησης ακολουθήθηκε από τέτοιον καταιγισμό αρνητικών σχολίων στα social media ή ακόμα και στις παρέες και στα καφενεία.

Όλοι -μα ΟΛΟΙ- είχαν κάτι αρνητικό να σχολιάσουν λιγότερο ή περισσότερο ειρωνικά, σκωπτικά, άγρια, κλπ.

Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό της όλης κατάστασης.

Γιατί έγινε ο ανασχηματισμός;

Γιατί αντικαταστάθηκε ο Στουρνάρας με έναν "σχεδόν Στουρνάρα";

Γιατί αντικαταστάθηκε ο Γεωργιάδης με έναν "σχεδόν Γεωργιάδη"; (αν και προσωπικά φοβάμαι ότι η σύγκριση θα αποδειχθεί "μοιραία" για τον Βορίδη)

Γιατί ο Κικίλιας θα είναι καλύτερος από τον Δένδια και ο Ντινόπουλος από τον Μιχελάκη;

Ποιος είναι ο στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος και τι σηματοδοτούν αυτές οι αλλαγές;

Δέχομαι οποιαδήποτε λογική απάντηση και ακούω οποιαδήποτε λογική κριτική αλλά, αγαπητοί φίλοι, το "κάτι θα ξέρει ο Σαμαράς..." ΔΕΝ είναι απάντηση!

Κάποτε λέγατε ότι "κάτι θα ξέρει ο Καραμανλής" και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Αρνούμαι λοιπόν να αποδεχθώ δογματικά την αυθεντία οποιουδήποτε, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Σαμαράς τον οποίο πραγματικά εκτιμώ!

Αρνούμαι να δεχθώ ότι αυτά τα πρόσωπα είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ΝΔ για τα κυβερνητικά πόστα τα οποία ανέλαβαν!

Αρνούμαι να δεχθώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος πχ από τον Ντινόπουλο ή τον Γιακουμάτο για να μπει αντ' αυτών στο κυβερνητικό σχήμα!

Δεν ξέρω ποιοι λόγοι επέβαλαν την πλήρη ανάκαμψη της "λαϊκής δεξιάς" αλλά αν βασίζονται στο "μήνυμα" που έλαβε η κυβέρνηση από τις πρόσφατες εκλογές τότε μάλλον το δικό μου "μήνυμα" χάθηκε στο ταχυδρομείο...

Λυπάμαι αλλά το δικό μου "μήνυμα" (όπως και πολλών άλλων) ήταν...  αποφασιστικότητα και μεταρρυθμίσεις!

Ουδεμία σχέση είχε με "κοινωνική στροφή" όπως είπε χαρακτηριστικά ο Λοβέρδος, ή περισσότερα επιδόματα, κοινωνικά μερίσματα και κοινωνικό τουρισμό!

Η χώρα δεν χρειάζεται "προστασία των αδυνάτων" αλλά μεταρρυθμίσεις που θα τους κάνουν να μην είναι πλέον "αδύνατοι"!

Θέσεις εργασίας και όχι θέσεις στις ουρές για το επίδομα!

Φυσικά και για αυτήν την κυβέρνηση ισχύει ότι θα κριθεί από το αποτέλεσμα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο χρόνος θα δείξει...

Μπορεί κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι στόχευαν Σαμαράς και Βενιζέλος με αυτόν τον ανασχηματισμό αλλά μέχρι τότε, αγαπητοί φίλοι, μην επαναλαμβάνετε μονότονα "κάτι θα ξέρει ο Σαμαράς..."!

Αντιτίθεται σε οποιανδήποτε...

(απλή κοινή) λογική!


ΥΓ 1 : Κάποιοι θεώρησαν λογικό να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση ειρωνευόμενοι την Βούλτεψη που έφτιαχνε τα μαλλιά της πριν βγει στον αέρα.
Ερώτηση : Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να πείτε ως κριτική στην νέα κυβέρνηση; Στο κάτω-κάτω η Βούλτεψη είναι ίσως η μόνη που πραγματικά γνωρίζει το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί και είναι γυναίκα!

ΥΓ 2 : Λυπάμαι αν κάποιοι φίλοι ΝΔκράτες "θιγούν" από τα όσα γράφω και την κριτική την οποία ασκώ, αν και η αλήθεια είναι ότι κρατιέμαι στους χαρακτηρισμούς μου! Όπως όμως λέει συχνά ένας φίλος... "να μην φοβάσαι τους φίλους σου που σε κριτικάρουν αλλά αυτούς που σε κολακεύουν"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: