Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γραφείο υφυπουργού αντί για... βιβλιοθήκη!...

Σε άλλες εποχές, τις εποχές του σκοταδισμού, έκαιγαν τα βιβλία. Σήμερα, στην εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και της... κατοχικής κυβέρνησής του, διαλύονται βιβλιοθήκες για να γίνουν πολυτελή γραφεία υφυπουργού, κολλητού του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τον υφυπουργό -με τον βαρύγδουπο τίτλο- Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, που για χάρη του διαλύεται η με ιστορική αξία βιβλιοθήκη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να γίνει το γραφείο του, καθώς από τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου είναι περιφερόμενος όχι μάγος, αλλά μέλος του υπουργικού συμβουλίου!

Ειδικότερα, έναν χρόνο μετά την αιφνίδια διαπίστωση ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν καλύπτει πλέον τις αυξανόμενες μεταμνημονιακές ανάγκες και την κατάληψη του πέμπτου και έκτου ορόφου του υπουργείου, όπου έχει εγκατασταθεί η γραμματεία του πρωθυπουργού υπό τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, η ηγεσία του υπουργείου αιφνιδιάζει όχι μόνο το προσωπικό της αλλά και όλη την επιστημονική κοινότητα και το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα, με τη χωρίς αιδώ απόφασή της να διαλύσει τη βιβλιοθήκη του πρώτου τη τάξει υπουργείου, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, για να δημιουργήσει το γραφείο του κ. Τζωρτζάκη.

Για να γίνει αυτό, αποφάσισε μάλιστα να κατακερματίσει το πνευματικό υλικό της σε διάφορους χώρους, ακόμη και απομακρυσμένων από την έδρα υπηρεσιών του υπουργείου, αλλά και να δωρίσει σε άλλες υπηρεσίες, ακόμη και εκεί όπου δεν υπηρετούν βιβλιοθηκονόμοι, συγγράμματα με κριτήριο το αυγουστιάτικο σχέδιο του «λόγω κατεδαφίσεως, πάρτε, κόσμε!»

Μιας βιβλιοθήκης, με πρόσβαση ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο, με πληρότητα στα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, με πλήθος επιστημονικών νομικών βιβλίων και εκδόσεων για τη δημόσια διοίκηση, με συνδρομές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά νομικής και διοικητικής επιστήμης. Μερικά δε από τα ξένα αυτά περιοδικά μόνο αυτή η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη τα είχε στη χώρα μας. Μιας βιβλιοθήκης, με αδιατάρακτη συνεχή ιστορία που μετρά πάνω από εξήντα χρόνια επιστημονικής ζωής στο νομικό και διοικητικό κόσμο της χώρας.

Β. Θασίτης


Σχόλιο: Τι τα θέλουν τα βιβλία;
Είναι γνωστο πλέον ότι αυτοί τα ξέρουν όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: